Hein Vanhaezebrouck

Hein Vanhaezebrouck

Conference League: KAA Gent naar volgende ronde ondanks 2-0-nederlaag tegen Valerenga

KAA Gent stoten door dankzij de 4-0 overwinning van de heenwedstrijd.

29-07-21 22:35:00

KAA Gent stoten door dankzij de 4-0 overwinning van de heenwedstrijd.

AA Gent heeft zich donderdag geplaatst voor de derde kwalificatieronde van de Conference League, ondanks een 2-0 nederlaag in Noorwegen tegen Vålerenga. De Buffalo's stoten door dankzij de 4-0 overwinning van de heenwedstrijd.

Keer gedeeld© Belga ImageCoach Hein Vanhaezebrouck roteerde in het elftal dat afgelopen weekend verloor in de competitie tegen Sint-Truiden. Met Roef, Castro-Montes, Godeau, Kums, Tissoudali en Depoitre stonden er maar liefst zes nieuwe namen tussen de lijnen. Dat werkte aanvankelijk niet. Na elf minuten kregen de Gentenaars immers meteen een doelpunt te slikken. De Keniaan Okumu, overgekomen van het Zweedse Elfsborg, maakte een eigen doelpunt in de 11e minuut. De Noren bleven vrank en vrij spelen en vonden regelmatig de ruimte om te dreigen. AA Gent kon daar in de eerste helft alleen een kans voor Tissoudali tegenover zetten (22.), die na een lange dribbel alleen voor de Noorse doelman miste. Aan het einde van de eerste helft kregen de Buffalo's wel meer grip op de wedstrijd, in een stadion met 2.000 enthousiaste Noorse toeschouwers.

'Cette épidémie devient une épidémie des non vaccinés' : les mots du Premier ministre pourraient être contreproductifs Alexander De Croo : 'Cette épidémie devient une épidémie des non vaccinés. La situation à Bruxelles n’est ni inacceptable, ni tenable' Face à la baisse d'immunité, la grippe pourrait faire son retour en force cet hiver

Vlak na rust kreeg AA Gent opnieuw een kans op de 1-1. Bayo probeerde het vanuit een scherpe hoek, invaller De Sart en Nurio konden de rebound niet afwerken. Toch liet een slordig en lam Gent de Noren weer in de wedstrijd komen. Dat leidde in de 83e minuut tot een verdubbeling van de score. Ivan Näsberg kon een corner ongedekt binnenkoppen (2-0). Nadien bleven nieuwe doelpunten uit.

Coach Hein Vanhaezebrouck roteerde in het elftal dat afgelopen weekend verloor in de competitie tegen Sint-Truiden. Met Roef, Castro-Montes, Godeau, Kums, Tissoudali en Depoitre stonden er maar liefst zes nieuwe namen tussen de lijnen. Dat werkte aanvankelijk niet. Na elf minuten kregen de Gentenaars immers meteen een doelpunt te slikken. De Keniaan Okumu, overgekomen van het Zweedse Elfsborg, maakte een eigen doelpunt in de 11e minuut. De Noren bleven vrank en vrij spelen en vonden regelmatig de ruimte om te dreigen. AA Gent kon daar in de eerste helft alleen een kans voor Tissoudali tegenover zetten (22.), die na een lange dribbel alleen voor de Noorse doelman miste. Aan het einde van de eerste helft kregen de Buffalo's wel meer grip op de wedstrijd, in een stadion met 2.000 enthousiaste Noorse toeschouwers. Vlak na rust kreeg AA Gent opnieuw een kans op de 1-1. Bayo probeerde het vanuit een scherpe hoek, invaller De Sart en Nurio konden de rebound niet afwerken. Toch liet een slordig en lam Gent de Noren weer in de wedstrijd komen. Dat leidde in de 83e minuut tot een verdubbeling van de score. Ivan Näsberg kon een corner ongedekt binnenkoppen (2-0). Nadien bleven nieuwe doelpunten uit. headtopics.com

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Gouden tieners reanimeren de Spelen: 'De kijkcijfers zullen uitstekend zijn'Skateboarden, surfen en binnenkort breakdance en computergames: de Olympische Spelen hengelen naar de aandacht van de jonge sportkijker en naar het sponsorgeld van Red Bull.

Ivan De Witte: 'De slaagkans van een BeNeLeague is vrij laag'Sport/Voetbalmagazine sprak met Ivan De Witte, de sterke man achter KAAGent. Daarin ging het onder meer over vorig seizoen en de toekomst van de BeNeLeague.

LIVE Roeiers naar finale: overzicht van dag 5 Olympische SpelenVan 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.

Olympische Spelen: Duitse wielercoach naar huis gestuurd na racistische opmerkingDe Duitse wielercoach Patrick Moster is door het olympisch comité van zijn land naar huis gestuurd wegens een racistische opmerking tijdens de tijdrit eerder in de week.

'Voetbal is in mijn hoofd EK's, WK's en de Champions League, niet de Olympische Spelen'Columnist Imke Courtois heeft het deze week over het olympisch voetbal, een discipline waar ze weinig voeling mee heeft.

LIVE Liveblog Spelen: Fanny Lecluyse gaat naar de finale, Red Lions maken brandhout van CanadaVan 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.