Hans Vanaken

Hans Vanaken

Club Brugge pakt in extremis de volle buit in CL-opener uit bij Zenit

Club Brugge pakt in extremis de volle buit in CL-opener uit bij Zenit

20-10-20 22:24:00

Club Brugge pakt in extremis de volle buit in CL-opener uit bij Zenit

Club Brugge heeft dinsdagavond zijn Champions League-campagne in groep F geopend met een 1-2 zege op bezoek bij het Russische Zenit Sint-Petersburg.

Keer gedeeldClub Brugge is de eerste Belgische ploeg dat weet te winnen in Sint-Petersburg © Belga ImageIn de eerste helft werd vooral duidelijk dat het niveauverschil tussen de Belgische en Russische regerende landskampioenen en competitieleiders niet al te groot is. Club kwam na een reeks coronabesmettingen en de blessure van Simon Deli nochtans gehavend aan de aftrap in het immense Krestovskistadion, waar voor de gelegenheid een tienduizendtal toeschouwers binnen mochten. Blauw-zwart was minstens de evenknie van de tsarenploeg, in een overigens vrij povere en kansarme eerste helft. De beste mogelijkheid was voor de bezoekers uit Brugge: op een kopbal van Hans Vanaken na een voorzet van aanvoerder Ruud Vomer had Zenit-doelman Kerzhakov een goeie redding in huis. Een streep van Vanaken ging even later nipt over.

Insurrection à Washington : l'homme au drapeau confédéré interpellé, enquête contre la montée de l'extrémisme dans l'armée Manger des vers ? L’autorité européenne de sécurité des aliments dit oui Philippe Henry : 'RER : d’ici 2026 vous aurez des trains tous les quarts d’heure'

Bij Club Brugge heeft woelwater Emmanuel Dennis een abonnement op belangrijke doelpunten en dat was in Sint-Petersburg niet anders. De Nigeriaan haalde net na het uur de achterlijn op rechts en bereikte met wat geluk - het leer ging net niet over de achterlijn - Charles De Ketelaere, die echter in twee tijden niet kon besluiten. Dennis was echter goed gevolgd en trapte Club op voorsprong.

Het uitdoelpunt viel net op het moment dat de thuisploeg beter in de wedstrijd aan het komen was, met wel wat doelkansen tot gevolg. Het anders zo vlot scorende Zenit had de pech dat het vizier van onder meer Driussi en Karavaev niet op scherp stond.De ruimte tussen de linies werd echter steeds groter en met een geweldig afstandsschot zette Dejan Lovren via de rug van Ethan Horvath de gelijkmaker op het bord. Niet veel later had de Amerikaan een uitstekende redding in huis op een poging van Zenit-aanvoerder Artem Dzyuba. Het was een tijdlang bibberen voor Club, dat echter kon standhouden en zowaar nog een slotoffensief in huis had. Diep in de blessuretijd leverde dat nog de winnende treffer van uitblinker Charles De Ketelaere op, op aangeven van Vormer. headtopics.com

Dinsdagavond wordt het tweede groepsduel tussen Lazio en Borussia Dortmund nog gespeeld.De wedstrijden in de Champions League volgen elkaar in sneltempo op. De eerste drie speeldagen worden immers op amper drie weken afgewerkt. Komende week woensdag zakt Lazio naar het Jan Breydelstadion af. Het is de eerste van twee thuiswedstrijden op rij, een week later speelt Club gastheer voor het Borussia Dortmund van Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier.

In de eerste helft werd vooral duidelijk dat het niveauverschil tussen de Belgische en Russische regerende landskampioenen en competitieleiders niet al te groot is. Club kwam na een reeks coronabesmettingen en de blessure van Simon Deli nochtans gehavend aan de aftrap in het immense Krestovskistadion, waar voor de gelegenheid een tienduizendtal toeschouwers binnen mochten. Blauw-zwart was minstens de evenknie van de tsarenploeg, in een overigens vrij povere en kansarme eerste helft. De beste mogelijkheid was voor de bezoekers uit Brugge: op een kopbal van Hans Vanaken na een voorzet van aanvoerder Ruud Vomer had Zenit-doelman Kerzhakov een goeie redding in huis. Een streep van Vanaken ging even later nipt over. Bij Club Brugge heeft woelwater Emmanuel Dennis een abonnement op belangrijke doelpunten en dat was in Sint-Petersburg niet anders. De Nigeriaan haalde net na het uur de achterlijn op rechts en bereikte met wat geluk - het leer ging net niet over de achterlijn - Charles De Ketelaere, die echter in twee tijden niet kon besluiten. Dennis was echter goed gevolgd en trapte Club op voorsprong. Het uitdoelpunt viel net op het moment dat de thuisploeg beter in de wedstrijd aan het komen was, met wel wat doelkansen tot gevolg. Het anders zo vlot scorende Zenit had de pech dat het vizier van onder meer Driussi en Karavaev niet op scherp stond. De ruimte tussen de linies werd echter steeds groter en met een geweldig afstandsschot zette Dejan Lovren via de rug van Ethan Horvath de gelijkmaker op het bord. Niet veel later had de Amerikaan een uitstekende redding in huis op een poging van Zenit-aanvoerder Artem Dzyuba. Het was een tijdlang bibberen voor Club, dat echter kon standhouden en zowaar nog een slotoffensief in huis had. Diep in de blessuretijd leverde dat nog de winnende treffer van uitblinker Charles De Ketelaere op, op aangeven van Vormer. Dinsdagavond wordt het tweede groepsduel tussen Lazio en Borussia Dortmund nog gespeeld. De wedstrijden in de Champions League volgen elkaar in sneltempo op. De eerste drie speeldagen worden immers op amper drie weken afgewerkt. Komende week woensdag zakt Lazio naar het Jan Breydelstadion af. Het is de eerste van twee thuiswedstrijden op rij, een week later speelt Club gastheer voor het Borussia Dortmund van Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Clubnieuws: Horvath in doel bij Club tegen Zenit, Ezekiel naar de Emiraten en nieuw rugnummer FallDagelijks zet Sport/Voetbalmagazine voor u het belangrijkste voetbalnieuws per club op een rijtje: ClubBrugge, rscanderlecht, official_rafc, kbeerschotva, KRCGenkofficial, KAAGent, kvkofficieel.

Zenit: de club van tsaar NicolasVoor de achtste keer ontmoet Zenit een Belgische club in het Europese voetbal. De eerste keer was het op internationaal vlak nog een onbeduidende speler, vandaag is de club uit de mooie stad een vaste waarde.

Quiz van de dag: Europese tegenstanders Club BruggeIedere dag kan je op sportmagazine.be je sportkennis testen. Vandaag: ken jij alle Europese tegenstanders van Club Brugge sinds 2010?

Pourquoi ça s'annonce compliqué pour le Club Bruges au ZenitLe champion de Belgique dispute ce mardi (18h55) son premier match de la phase de poules de la Ligue des Champions au Zenit, champion de Russie. Préface.

Mo Messoudi: 'Ik verwacht dat Club weer met lef zal voetballen'Sport/Voetbalmagazine blikt met Mo Messoudi vooruit naar de poulefase van de Champions League. 'Ik ben benieuwd wat Doku kan op dit niveau.'

Une nouvelle émission dès ce lundi: Le Champions Club !La C1 est de retour ce mardi.