Cipiers houden 24 urenstaking in gevangenis van Antwerpen

  • 📰 Nieuwsblad_be
  • ⏱ Reading Time:
  • 41 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 20%
  • Publisher: 50%

Belgique Actualités Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

Zondagavond om 22 uur beginnen de cipiers in de gevangenis van Antwerpen aan een 24 urenstaking. Dat bevestigen de socialistische vakbond ABVV en het directoraat-generaal Penitentiaire inrichtingen.

De staking volgt op verschillende incidenten door overbevolking. Ook in januari, februari en maart waren er al acties in de gevangenis van Antwerpen. Toen weigerde het personeel om nieuwe gedetineerden toe te laten tot het arresthuis, omdat de ‘bevolking’ in de gevangenis te groot was. Verder blijft de gebrekkige infrastructuur frustratie bij het personeel veroorzaken.

Volgens Koen Geens zal gevangenissen bijbouwen het probleem van de overbevolking niet oplossen. Klopt dat wel? “Sinds begin dit jaar is de bevolking in Antwerpen weeral bijna met honderd mensen gestegen”, zegt Robby De Kaey van ABVV. “Te veel volk leidt altijd tot agressie. In Antwerpen zitten bijna 800 gedetineerden in totaal, op een capaciteit van 365 plaatsen voor mannen en 48 voor vrouwen.

Nadat de vlammen gedoofd zijn, volgt het trauma en de rouw: wat als je net als Niels Destadsbader alles verliest bij een brand? Maud Vanwalleghem over het verlies van haar zoontje: “We zijn zo ver doorgeschoten, dat we het sterven zo ver uitstellen terwijl er geen leven meer is”Natali Broods speelt in gitzwarte film ‘Skunk’: “Het gaat minder om wat je je kinderen vertelt, het gaat om wat ze van jou zien”

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.
Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 /  🏆 25. in BE

Belgique Dernières Nouvelles, Belgique Actualités

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Tom Meeuws (Vooruit) stopt per direct als schepen in Antwerpen en verlaat politiekTom Meeuws (53) heeft zijn ontslag als schepen van de stad Antwerpen aangekondigd. Hij laat weten dat hij per direct zijn schepenambt neerlegt en niet meer opkomt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij wordt in het schepencollege vervangen door gemeenteraadslid Tatjana Scheck.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Tom Meeuws (Vooruit) stopt per direct als schepen in Antwerpen en verlaat politiekAntwerps schepen van Vooruit Tom Meeuws liet dit weekend zijn partij weten van te stoppen als schepen en met de politiek. Hij wordt vervangen door Vooruit-gemeenteraadslid Tatjana Scheck. De reden voor het ontslag van Meeuws is dat hij de energie niet meer kon opbrengen om verder te doen.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Na vertrek Tom Meeuws (Vooruit): ‘De N-VA heeft in Antwerpen het rijk nu voor zich’‘Het was al langer duidelijk dat Tom Meeuws zich in de Antwerpse coalitie en binnen zijn eigen partij niet meer goed voelde’, zegt VUB-politicoloog Dave
La source: Knack - 🏆 5. / 68 Lire la suite »

Tram ontspoord in Antwerpen, geen gewondenOp de Noorderlaan in de Antwerpse wijk Luchtbal is donderdagochtend vroeg een tram ontspoord. Er vielen geen gewonden, maar het incident veroorzaakte 3 uur lang hinder op tramlijnen 2, 3, 6 en 15. Het probleem is opgelost en de trams rijden weer, maar er kunnen nog vertragingen zijn.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Antwerpen en Gent: wie heeft de beste financiële balans?Antwerpen slaagde erin om zijn historische schulden af te lossen, terwijl Gent schulden bij maakte. Maar kon het Gentse stadsbestuur de inwoners daar zo veel meer voor bieden, of geeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn collega Mathias De Clercq (Open VLD) het nakijken?
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Huizenprijzen stijgen in provincie AntwerpenWie een huis of appartement in de provincie Antwerpen wil kopen, betaalde daar in 2023 meer voor dan in 2022. De huizenprijzen stegen in onze provincie met zo’n 1,8 procent en voor een appartement betaal je intussen zo’n 3 procent meer. Dat blijkt uit cijfers van de Notarisbarometer. Maar die algemene prijsstijging verbergt een onderlinge trend: dat de huizenprijzen in 43 procent van de Antwerpse gemeenten dalen.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »