Chinese vrouw zat plots in lockdown met haar blind date

13-01-22 06:04:00

Chinese vrouw zat plots in lockdown met haar blind date

China

Chinese vrouw zat plots in lockdown met haar blind date

Omdat hij indruk op haar wilde maken met zijn kookkunsten, besloot de Chinese Wang om voor hun eerste afspraakje naar het huis van haar blind date te gaan,...

Foto: BELGAIMAGEOmdat hij indruk op haar wilde maken met zijn kookkunsten, besloot de Chinese Wang om voor hun eerste afspraakje naar het huis van haar blind date te gaan, in Zhengzhou. Maar net op dat moment werd er in de stad een strikte lockdown opgelegd en werd de hele omgeving afgesloten. Wang zat vast. Bij haar blind date. En ze begon er videodagboeken van te delen.

‘Ik word wat ouder en ben nog vrijgezel’, zo getuigde Wang in een lokale krant. ‘Daarom had mijn familie me tienmatchesvoorgesteld. Tien mannen met wie het mogelijk zou klikken en waarmee ik een relatie kon beginnen en - wie weet - later kon trouwen.’

Lire la suite:
De Standaard »

Wieleranaliste Marijn de Vries krijgt klappen van vrouw omdat ze stopt voor foto tijdens fietstochtMarijn de Vries, voormalig profwielrenster en wieleranaliste, doet op Twitter verslag van een incident tijdens een fietstocht. Ze stopte voor een foto en k...

Vrouw op bromfiets overleden na aanrijding met vluchtmisdrijf in AalstIn Aalst is woensdagmiddag een vrouw overleden nadat ze op haar bromfiets werd aangereden door een personenwagen. Dat bevestigt het Oost-Vlaamse parket. De...

Vrouw op bromfiets overleden na aanrijding met vluchtmisdrijf in AalstIn Aalst is woensdagmiddag een vrouw overleden nadat ze op haar bromfiets werd aangereden door een personenwagen. Dat bevestigt het Oost-Vlaamse parket. De... Altijd oppassen dat je met je bromfiets niet tegen een vluchtmisdrijf aanrijdt.

DPG Media Privacy GateHahaha..

TreinTramBus wil uitleg van NMBS over incident met scholierentrein tussen Erpe-Mere en AalstDe trein reed uitzonderlijk met maar 2 treinwagons, zoals tijdens vakantieperiodes. Enkele leerlingen moesten daarom uit de trein omdat die te vol zat.

Christine na 12 jaar herenigd met haar kat: “Ik wist niet wat ik hoorde”Katten verdwijnen tot wanhoop van veel baasjes wel eens een tijdje van de radar, maar zo bont als het huisdier van Christine de Castro het maakte is zeldza...

Door een recente corona-uitbraak ging Zhengzhou in lockdown.Marijn de Vries, voormalig profwielrenster en wieleranaliste, doet op Twitter verslag van een incident tijdens een fietstocht.BELGA Vandaag om 16:34 Het ongeval gebeurde rond 13 uur in de Vereeckenstraat in Gijzegem, een deelgemeente van Aalst.BELGA Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS In Aalst is woensdagmiddag een vrouw overleden nadat ze op haar bromfiets werd aangereden door een personenwagen.

Foto: BELGAIMAGE Omdat hij indruk op haar wilde maken met zijn kookkunsten, besloot de Chinese Wang om voor hun eerste afspraakje naar het huis van haar blind date te gaan, in Zhengzhou. Maar net op dat moment werd er in de stad een strikte lockdown opgelegd en werd de hele omgeving afgesloten. Michael Van Damme Vandaag om 14:27 “Ik kreeg net klappen van een vrouw omdat ik in de berm gestopt was om deze pracht te fotograferen - en zij vanwege een tegenligger even moest inhouden met haar auto”, schrijft De Vries bij een foto van een laagstaande zon. Wang zat vast. Daar overleed ze aan haar verwondingen. Bij haar blind date. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven. En ze begon er videodagboeken van te delen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

‘Ik word wat ouder en ben nog vrijgezel’, zo getuigde Wang in een lokale krant. Ze graven dieper in de actualiteit uit jouw buurt én tonen de impact van wereldgebeurtenissen op jouw leven. “Er waren meerdere getuigen van het ongeval. ‘Daarom had mijn familie me tien matches voorgesteld. Tien mannen met wie het mogelijk zou klikken en waarmee ik een relatie kon beginnen en - wie weet - later kon trouwen.’ Wang trok voor een week naar Zhengzhou, waar ze haar tien ‘matches’ voor het eerst zou ontmoeten. Het verdere verloop van het onderzoek ligt in handen van het parket. Zondag was het tijd voor afspraakje nummer vijf. Hun verklaringen worden momenteel afgenomen.

‘Een man die zijn kookkunsten wilde laten zien en me bij hem thuis uitnodigde’, aldus de Chinese vrouw. Een recente uitbraak van coronabesmettingen leidde er echter toe dat de lokale autoriteiten meteen een strikte lockdown oplegden in de stad. De weg is afgesloten in beide richtingen vanaf de Wiezebrug in de Roland Monteynestraat tot de steenweg op Oudegem. Op het moment dat Wang haar maaltijd aan het afronden was, werd de hele omgeving afgesloten. Wang mocht de woning van haar date niet meer verlaten. Hashtag Om de tijd te doden begon ze op het Chinese sociaal medium WeChat video’s te posten over hoe het is om in lockdown te zitten met iemand die je nog maar pas hebt leren kennen.. De weg is afgesloten in beide richtingen vanaf de Wiezebrug in de Roland Monteynestraat tot de steenweg op Oudegem.

In de videodagboeken is te zien hoe de man voor haar kookt, huishoudelijke klusjes doet en op zijn laptop werkt. ‘Behalve het feit dat hij even veel zegt als een houten paspop, heeft hij ook goede kwaliteiten. Zijn eten is misschien middelmatig, maar hij is tenminste bereid om te koken. Dat vind ik al geweldig.’ Helaas is er geen sprake van grote liefde.

Hun gezamenlijke opsluiting heeft er niet voor gezorgd dat er een romance opengebloeid is. Maar door haar videoposts is Wang wel een ‘instant beroemdheid’ geworden. Haar filmpjes werden in enkele dagen tijd miljoenen keren bekeken in China en zorgde op WeChat zelfs voor een hashtag gewijd aan haar situatie. Chinese havenstad test 14 miljoen mensen in één dag Die populariteit heeft Wang intussen wel gedwongen om enkele filmpjes weer offline te halen. ‘Het was wat beschamend voor mijn date’, zegt ze.

‘Vrienden hadden hem al gebeld. Deze video’s hebben zijn leven zeker beïnvloed, dus heb ik ze maar verwijderd. Iedereen bedankt voor de aandacht. Ik hoop dat de uitbraak snel voorbij is en dat mijn alleenstaande zussen ook snel een relatie vinden.’ Zero-covid-beleid Er zijn de afgelopen week meer dan 100 gevallen van covid-19 in Zhengzhou geregistreerd.

Niet-essentiële bedrijven moesten er dinsdag sluiten en de 12,6 miljoen inwoners van de stad worden allemaal getest. China hanteert een zero-covid-19-beleid. Besmettingen zo dicht mogelijk bij nul houden blijft het doel. Dat betekent dat steden snel en onverwacht in hermetische lockdowns geplaatst kunnen worden wanneer er besmettingen gedetecteerd worden. Wang is overigens niet de enige persoon die de afgelopen weken in een vreemde situatie terechtkwam door die snelle implementatie van lockdowns.

In de noordelijke stad Xi’an was een man vorige maand midden in zijn verhuis toen er een lockdown werd uitgerold. Hij mocht zijn spullen niet meer uit zijn auto halen en moest noodgedwongen een deken vragen aan zijn kersverse buren om de nacht door te komen. Lees ook .