Cafés en feestzalen bloeden: Horeca Vlaanderen wil sluitingsuur zo snel mogelijk weg

20-01-22 06:18:00

Cafés en feestzalen bloeden: Horeca Vlaanderen wil sluitingsuur zo snel mogelijk weg

Horeca, Coronavirus

Cafés en feestzalen bloeden: Horeca Vlaanderen wil sluitingsuur zo snel mogelijk weg

Een kwart van de cafés en zowat alle cateraars hebben hun omzet met meer dan de helft zien zakken door de huidige coronamaatregelen. “We zijn open maar we ...

Een kwart van de cafés en zowat alle cateraars hebben hun omzet met meer dan de helft zien zakken door de huidige coronamaatregelen. “We zijn open maar we bloeden dood”, zegt cafébaas Bart Boelens. Ze willen het sluitingsuur zo snel mogelijk afgeschaft zien.

Tom Le Bacq en Chris SnickVandaag om 03:00Zwarte sneeuw zien ze, de cafébazen en feestzaaluitbaters. Uit een bevraging van Horeca Vlaanderen blijkt dat de helft van de cafés schat dat ze deze maand een kwart tot de helft omzetverlies zullen lijden. Bij nog eens een kwart is het zelfs méér dan de helft. Bij de feestzaaluitbaters en cateraars is het nog erger, want grote feesten zijn niet meer toegelaten. Daar zegt zeven op de tien dat ze op een kwart van hun omzet of zelfs helemaal tot nul zijn teruggevallen.

Lire la suite: Nieuwsblad.be »

Ah na twee jaar braaf de regering gevolgd te hebben merkt Horeca Vlaanderen opeens dat het draagvlak zo goed als volledig weg is en moet het sluitingsuur NU METEEN weg!!! trololo Daar hebt gij niks an te zeggen, en maar goed ook Open aub 24 uur op 7 Tijd voor vredevolle maar desondanks burgerlijke ongehoorzaamheid. Dus voorstel : Hashtag overeenkomen, afprinten en zichtbaar in de zaak plaatsen, alsook op SM delen. Laat mensen weten waar ze naartoe kunnen, komaan mannekes gratis marketing, laat u gaan. iedereenwelkom.

Dat krijg je als je een deel van de bevolking uitsluit! Karma is a bitch. Niet beursgenoteerd, hé, grapje aangeboden door de weffers.. Remember... Allemaal in koor..You are screwed, and you will be happy 🤡 Kan me geen hol schelen. Zo lang ze met die cst onzin bezig zijn kom ik er niet.

Geen versoepelingen in de cafés? Dan valt het doek over carnaval in BlankenbergeHet stadsbestuur wacht de beslissingen van het Overlegcomité af om carnaval definitief af te gelasten. IanTaillieu Geen versoepelingen? Al eens een cafe binnen geweest? Ze trekken zich gelukkig van weinig aan, éénmaal binnen niks regels meer haha, terug de normaliteit , mensen zijn het echt beu.

Infantino wil hoofdkwartier FIFA verplaatsen naar QatarVoorzitter Gianni Infantino heeft grote plannen met de wereldvoetbalbond FIFA. Nadat hij zelf al verhuisde naar het Qatarese Doha zou hij nu ook het hele hoofdwartier daar willen vestigen. Geld zoekt geld ? Qatar veilige haven voor voetbalmisdrijven!?

Toerisme Vlaanderen wil met kunst 'in situ' toerisme een impuls gevenIn de Sint-Godelieveabdij in Brugge is het zeventiende-eeuws schilderij van Joanna de Labaye voorgesteld, dat werd aangekocht door Toerisme Vlaanderen, opdat het kan thuiskomen op de plek waar het vier eeuwen geleden hing.

DPG Media Privacy GateNiet dank zij jambon. Wat doet die nu eigenlijk.

Duo dat offerblok- en kerkdiefstallen pleegde in Oost- en West-Vlaanderen moet boetes en schadevergoeding betalenDuo dat offerblok- en kerkdiefstallen pleegde in Oost- en West-Vlaanderen moet boetes en schadevergoeding betalen vrtnws misdrijven tegen de kerk laten ze precies niet verjaren

Het nieuwe wapen in de strijd tegen corona komt er eindelijk, al is er nog één vraag: in welke fase bevinden we ons nu?De veelbesproken coronabarometer zit dan toch in een landingsfase. Er groeit consensus over geschematiseerde regels voor evenementen, horeca en jeugdactivi... Groen =geen restricties en geen cst? coronabarometer Zwart…. Staat er niet op Appel blauw zee groen

© BELGA Een kwart van de cafés en zowat alle cateraars hebben hun omzet met meer dan de helft zien zakken door de huidige coronamaatregelen.Als er vrijdag geen versoepelingen komen, dan is er ook geen carnaval in Blankenberge, zo stelt burgemeester Björn Prasse (Open VLD).Al sinds 1932 bevinden de kantoren van de FIFA zich in het Zwitserse Zürich, maar daar kan binnenkort wel eens verandering in komen.19/01/22 om 10:06 10:06 Bron : Belga In de Sint-Godelieveabdij in Brugge is het zeventiende-eeuws schilderij van Joanna de Labaye voorgesteld, dat werd aangekocht door , opdat het kan thuiskomen op de plek waar het vier eeuwen geleden hing.

“We zijn open maar we bloeden dood”, zegt cafébaas Bart Boelens. Ze willen het sluitingsuur zo snel mogelijk afgeschaft zien. "Het sluitingsuur in de horeca moet verlaten om er een écht carnaval van te maken. Tom Le Bacq en Chris Snick Vandaag om 03:00 Zwarte sneeuw zien ze, de cafébazen en feestzaaluitbaters. De FIFA ontkende deze geruchten al langer, maar moest na het onderzoek van Blick toch kleur bekennen. Uit een bevraging van Horeca Vlaanderen blijkt dat de helft van de cafés schat dat ze deze maand een kwart tot de helft omzetverlies zullen lijden." Artikel van Radio 2 Lotte Aneca 55 min De carnavalsstoeten op zondag 27 februari lijken geen probleem, maar de maatregelen in de horeca dreigen wel roet in het eten te gooien. Bij nog eens een kwart is het zelfs méér dan de helft. Het schilderij vertelt het verhaal van een doodziek elfjarig meisje dat op miraculeuze wijze geneest.

Bij de feestzaaluitbaters en cateraars is het nog erger, want grote feesten zijn niet meer toegelaten. "Maandag hielden we overleg met alle verenigingen, wagenbouwers en jury, we staan op één lijn. Om de hele werking te vereenvoudigen, wil Infantino nu de hoofdkantoren verplaatsen naar zijn nieuwe woonplaats. Daar zegt zeven op de tien dat ze op een kwart van hun omzet of zelfs helemaal tot nul zijn teruggevallen. “De huidige coronamaatregelen laten zich echt voelen”, zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen." "Het is niet aan ons om te zeggen of en wat er versoepeld moet worden. “Vooral het sluitingsuur zorgt voor een enorm omzetverlies bij cafés. Volgens zijn voorganger Sepp Blatter zou Infantino heeft Infantino echter nog andere plannen.” LEES OOK. Het is zo dat als we om 23 uur de cafés moeten sluiten, dat een serieus effect heeft op de carnavalssfeer. Reizen naar morgen Toerisme Vlaanderen telde 12.

Brusselse ziekenhuizen kampen met ‘onverwachte’ coronagevallen: “We moeten ons anders organiseren” (+) Dat sluitingsuur ligt nu nog op 23 uur. Horeca Vlaanderen wil dat het zo snel mogelijk afgeschaft wordt. Het standpunt van vele carnavalisten is toch: "liever full option of anders helemaal geen carnaval", stelt de burgemeester. Gianni Infantino moving to Qatar doesn't surprise me. “Als er een coronabarometer komt, willen we zelfs in de slechtste fase een sluitingsuur van 1 uur ’s nachts”, zegt De Caluwe. “Dat is een klein verschil in uren maar een groot verschil in inkomsten. "Dat is een deel van ons DNA", lacht Prasse.” “Ik hoop dat het sluitingsuur vrijdag al verlaat wordt.. 'We zijn ervan overtuigd dat hoe meer oorspronkelijke artefacten we kunnen terugbrengen, hoe sterker de stem waarmee de plek kan spreken', zegt De Wilde.

Zoals het nu loopt, zijn we open maar bloeden we langzaam dood”, zegt Bart Boelens, die in Oostende twee cafés runt in de uitgaansbuurt. Het is een niet te missen item in Blankenberge. “Ik heb zestig procent omzetverlies, ik ben alleen nog open om te vermijden dat mijn negen voltijdse personeelsleden ergens anders een job zoeken.” De cateraars en feestzaaluitbaters hebben nog maanden lege agenda’s voor de boeg, zegt De Caluwe." Ook Knokke-Heist wacht het Overlegcomité af. “Grote feesten plan je lang op voorhand. Daarom stellen mensen massaal uit naar het tweede kwartaal. Meer weten over. Het doel is hetzelfde: het culturele erfgoed van Italië versterken', aldus De Wilde.

” Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis. .