Broeikasgassen blijven zich opstapelen in onze atmosfeer, we zitten op niveau van 3 tot 5 miljoen jaar geleden

  • 📰 vrtnws
  • ⏱ Reading Time:
  • 52 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 24%
  • Publisher: 68%

Broeikasgassen blijven zich opstapelen in onze atmosfeer, we zitten nu op niveau van 3 tot 5 miljoen jaar geleden vrtnws

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

wordt een stand van zaken opgemaakt over de hoeveelheid broeikasgassen in onze atmosfeer. De broeikasgassen vormen een soort onzichtbaar deken om de aarde, zodat de planeet steeds verder opwarmt.

Dat dit nu nog niet het geval is, komt omdat het hele klimaatsysteem traag reageert. De ijskappen op Groenland, de noordpool en de zuidpool zijn volop aan het smelten. Dat zal zich op termijn verder laten voelen in de stijging van de zeespiegel.Het aangroeitempo van de CO₂-concentraties is lichtjes gezakt, maar dat komt wellicht door natuurlijke schommelingen, constateert de WMO. De uitstoot door industriële activiteiten is immers gestegen.

Oceanen nemen ongeveer een kwart van de CO₂-uitstoot op. Door de verzuring sterven koraalriffen af. En hoe zuurder de oceanen worden, hoe kleiner hun capaciteit om nog meer CO₂ op te nemen."Ondanks decennia van waarschuwingen van de wetenschap, duizenden pagina's aan klimaatrapporten en tientallen klimaatconferenties, gaan we nog altijd de verkeerde richting uit", zegt WMO-secretaris-generaal Petteri Taalas.

Er bestaat geen magische formule om CO₂ massaal uit de lucht te plukken. Net daarom moet de uitstoot zo snel mogelijk omlaag

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Belg ging nooit eerder zo vaak op reis tussen april en juni: dit zijn de populairste bestemmingenVanaf april tot en met juni hebben Belgen dit jaar 5,77 miljoen reizen gemaakt. Nooit eerder gingen we in die periode zo massaal op reis. Het liefst blijven we binnen Europa, en één buurland kreeg veruit het grootste aantal Belgen over de vloer.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Nat herfstweer veroorzaakt uitzonderlijk zware avondspits: Rupeltunnel in Boom ondergelopenHet natte herfstweer heeft dinsdagavond tot een van de zwaarste avondspitsen van dit jaar geleid, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Op de piek van de avondspits, rond 18 uur, stond er meer dan 300 kilometer file op de Vlaamse snelwegen en ook nu is er nog steeds grote hinder.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Lichaam in Deurne na 31 jaar geïdentificeerd: “Rita was een mooi persoon die dol was op reizen”Het lichaam van een vrouw die in 1992 werd gevonden in Het Groot Schijn in Deurne kon dankzij Operatie Identify Me worden geïdentificeerd. Het gaat om een Britse vrouw van 31 jaar. Het slachtoffer werd met geweld om het leven gebracht. Met oog op het vinden van een mogelijke dader doet het parket een nieuwe oproep.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Een op de zes haltes verdwijnt in nieuwe net van De LijnDat hebben Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) en directeur-generaal van De Lijn Ann Schoubs dinsdag gezegd tijdens een
La source: Knack - 🏆 5. / 68 Lire la suite »

‘Geen probleem met sluier op school vanaf 8 of 9 jaar’: uitspraak Hedebouw botst op felle kritiekWie slipt in de Wetstraat of in de geruchtenmolen belandt, verzeilt vroeg of laat in deze rubriek.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Danscafé El Dorado in Antwerpen moet twee weekends gesloten blijvenDanscafé El Dorado op de Ernest Van Dijckkaai in Antwerpen moet twee weekends gesloten blijven vanwege verstoring van de openbare veiligheid. Vorige maand raakte een caféganger levensgevaarlijk gewond na een steekpartij. De sfeer in het café was al een tijd grimmig.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »