Georges-Louis Bouchez

Georges-Louis Bouchez

Bouchez wil fiscaal gunstregime topvoetbal behouden

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil niet weten van een inperking van het fiscaal gunstregime voor het topvoetbal.

17-09-21 13:56:00

Vooral over het topvoetbal bestaat al jaren verontwaardiging over de belastingkortingen. Op die manier vloeit jaarlijks 200 miljoen euro naar de clubs en hun spelers.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil niet weten van een inperking van het fiscaal gunstregime voor het topvoetbal.

Georges-Louis Bouchez (MR) op 18 april 2021. © Frederic AndrieuDat zegt hij in een gesprek metDe Tijd.In het federale regeerakkoord staat dat er deze legislatuur een hervorming komt van de fiscale en parafiscale voordelen voor beroepssporters en clubs. Vooral over het topvoetbal bestaat al jaren verontwaardiging over de belastingkortingen en het gunstige RSZ-plafond. Op die manier vloeit jaarlijks 200 miljoen euro naar de clubs en hun spelers, waarbij de grootste voetbalclubs de grootste kortingen opstrijken.

Inde : Facebook à nouveau pointé du doigt après la propagation d’images et de propos haineux Montrer ses cernes, voire les accentuer : l'étonnante nouvelle tendance beauté 'Je préconise le retour du masque à l’école secondaire' déclare Yves Van Laethem

Lees ookVivaldi zet zich schrap voor gevoelig begrotingsconclaaf: 'Dit is geen besparingsregering'Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) en minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) leggen op dit moment de laatste hand aan hun plannen om een einde te maken aan die praktijken. Het dossier zou samen met de begrotingsbesprekingen eind deze maand op tafel komen, weet

De Tijd. Maar Georges-Louis Bouchez, voorzitter van coalitiepartner MR, wil niet weten van een inperking van het systeem, zegt hij nu al aan de krant. 'Alleen sterke clubs konden zich handhaven door uitgaande transfers, veel andere vechten voor hun overleven', stelt Bouchez. 'Als de overheid nu, vlak na corona, nog eens aan hun centen gaat zitten, helpen we het Belgische voetbal om zeep.' headtopics.com

Ook de PS staat naar verluidt niet te springen voor een hervorming van het systeem. Voorzitter Paul Magnette is ook burgemeester van Charleroi, dat met Sporting Charleroi een voetbalclub in eerste klasse heeft. Bouchez is dan weer voorzitter van amateurvoetbalclub Francs Borains.

Lees ookPS legt korting energiefactuur op tafelDat zegt hij in een gesprek met De Tijd. In het federale regeerakkoord staat dat er deze legislatuur een hervorming komt van de fiscale en parafiscale voordelen voor beroepssporters en clubs. Vooral over het topvoetbal bestaat al jaren verontwaardiging over de belastingkortingen en het gunstige RSZ-plafond. Op die manier vloeit jaarlijks 200 miljoen euro naar de clubs en hun spelers, waarbij de grootste voetbalclubs de grootste kortingen opstrijken. Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) en minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) leggen op dit moment de laatste hand aan hun plannen om een einde te maken aan die praktijken. Het dossier zou samen met de begrotingsbesprekingen eind deze maand op tafel komen, weet De Tijd. Maar Georges-Louis Bouchez, voorzitter van coalitiepartner MR, wil niet weten van een inperking van het systeem, zegt hij nu al aan de krant. 'Alleen sterke clubs konden zich handhaven door uitgaande transfers, veel andere vechten voor hun overleven', stelt Bouchez. 'Als de overheid nu, vlak na corona, nog eens aan hun centen gaat zitten, helpen we het Belgische voetbal om zeep.' Ook de PS staat naar verluidt niet te springen voor een hervorming van het systeem. Voorzitter Paul Magnette is ook burgemeester van Charleroi, dat met Sporting Charleroi een voetbalclub in eerste klasse heeft. Bouchez is dan weer voorzitter van amateurvoetbalclub Francs Borains.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Journées du patrimoine à Bruxelles : le MR demande de renoncer à l’appellation Heritage DaysA quelques jours des 'Journées du Patrimoine', le MR bruxellois n’en démord pas : il demande au gouvernement bruxellois... Ils ont bien raison...

'Meerderheid wil vaker WK', concludeert FIFA uit onlinepeilingEen meerderheid van de voetbalsupporters steunt het idee om het wereldkampioenschap bij de mannen vaker te organiseren. Tot die conclusie komt de wereldvoetbalbond FIFA op basis van een onlinepeiling bij zowat 15.000 mensen. Die 15.000 mensen hebben dus geld gekregen om pro te stemmen?

KRC Genk: in twintig jaar tijd van provincieploeg naar topclubIn goed twintig jaar groeide KRC Genk uit van een sympathieke provincieclub naar een topclub. Het wil dat familiegevoel van de vroegere jaren blijven koesteren, maar dat betekent niet dat er geen topsportklimaat heerst.