Boris Johnson niet van plan om op te stappen: ‘Natuurlijk wil de oppositie mij weg’

26-01-22 15:03:00

Live | Druk op Johnson neemt toe: hoe verdedigt hij zich in het parlement?

Partygate, Boris Johnson

Live | Druk op Johnson neemt toe: hoe verdedigt hij zich in het parlement?

Partygate ’ heeft Johnson (nog) niet gevloerd. De Britse Premier reageert niet op het politieonderzoek en over de resultaten van het onderzoek door topambt...

redFoto: EPA-EFE‘Partygate’ heeft Johnson (nog) niet gevloerd. De Britse Premier reageert niet op het politieonderzoek en over de resultaten van het onderzoek door topambtenaar Sue Gray is nog niets bekend.Het schouwspel in het Britse parlement van vandaag had veel weg van dat van vorige week: de oppositie en Johnson praten volledig naast elkaar. Alle oproepen tot ontslag werden door Johnson in de wind geslagen. Aan het begin het vragenrondje geeft hij aan dat hij niets kan zeggen over het politieonderzoek naar zijn vermeende feestjes in Downing Street. Het rapport van Sue Gray is nog niet openbaar en ingelezen, waardoor het ook daarover stil bleef.

Lire la suite: De Standaard »

Opnieuw onthulling in Partygate: “Boris Johnson hield verjaardagsfeestje tijdens eerste lockdown”De Britse premier Boris Johnson hield een verjaardagsfeestje tijdens de eerste lockdown in 2020. Dat heeft ITV News onthuld. Johnson overtrad zo de coronar... Misschien in eigen land ook eens wat meer graven. Wat deden onze geliefde politici in een gekend Genks restaurant terwijl wij eveneens in volle lockdown zaten?

Londense politie start onderzoek naar lockdownfeestjes (in ambtswoning) van Boris JohnsonDe Metropolitan Police opent een onderzoek naar de feestjes die hebben plaatsgevonden in Downing Street, de ambtswoning van de Britse premier Boris Johnson ...

De vrouw die beslist over het lot van Boris JohnsonDe ogen van heel het Verenigd Koninkrijk zijn deze week gericht op één vrouw: Sue Gray. De top­ambtenaar moet een oordeel vellen over de feestjes op Downi...

Hield Boris Johnson ook een verjaardagsfeestje tijdens lockdown?Volgens ITV News organiseerde de vrouw van Boris Johnson een verjaardagsfeestje voor de Britse premier op 19 juni 2020. Het land was toen nog in lockdown. ... Heeft iedereen dat dan niet gedaan? rioolpers

De vrouw die het lot van de Britse premier Boris Johnson in handen heeft: wie is topambtenaar Sue Gray?Gray leidt het onderzoek naar de feestjes in de ambtswoning van premier Boris Johnson en op het ministerie van Onderwijs en moet ook vaststellen welke rol Johnson daarbij zelf speelde. Wie heeft het lot van alexanderdecroo in handen?

Violations potentielles des règles liées au Covid: enquête ouverte sur plusieurs fêtes à Downing Street, l’étau se resserre sur Boris Johnson' Partygate ': au Royaume-Uni, la police enquête sur plusieurs fêtes organisées à Downing Street pendant les confinements dans le cadre de la crise du corona...

Vandaag om 14:16 red Foto: EPA-EFE ‘Partygate’ heeft Johnson (nog) niet gevloerd.BELGA Vandaag om 20:14 Carrie, de echtgenote van Johnson, zou op 19 juni 2020 een verrassingsfeestje voor haar man hebben georganiseerd in de Cabinet Room in Downing Street 10, de ambtswoning van de Britse premier.Vandaag om 11:58 LEES OOK.De ogen van heel het Verenigd Koninkrijk zijn deze week gericht op één vrouw: Sue Gray.

De Britse Premier reageert niet op het politieonderzoek en over de resultaten van het onderzoek door topambtenaar Sue Gray is nog niets bekend. Het schouwspel in het Britse parlement van vandaag had veel weg van dat van vorige week: de oppositie en Johnson praten volledig naast elkaar. In het kader van de door de regering afgekondigde lockdownregels waren sociale bijeenkomsten binnen toen verboden. Alle oproepen tot ontslag werden door Johnson in de wind geslagen. “Het feit dat we nu een onderzoek voeren wil natuurlijk niet zeggen dat alle betrokkenen in alle gevallen vaste straffen zullen krijgen”, klinkt het nog. Aan het begin het vragenrondje geeft hij aan dat hij niets kan zeggen over het politieonderzoek naar zijn vermeende feestjes in Downing Street. Nog volgens ITV News zouden vrienden van de familie Johnson ’s avonds ook een bezoekje hebben gebracht aan de privéresidentie van de premier. Het rapport van Sue Gray is nog niet openbaar en ingelezen, waardoor het ook daarover stil bleef.

Boris Johnson ligt zwaar onder vuur voor zijn ‘partygate’. Downing Street ontkent die bijeenkomst echter, en zegt dat Johnson die avond enkel “een klein aantal familieleden buiten heeft ontmoet”. Maandag nog meldde de Britse zender ITV dat Johnson een verjaardagsfeestje had met 30 genodigden tijdens de eerste lockdown. Hij wordt ervan beschuldigd om verschillende feestjes gehouden te hebben in zijn ambtswoning, middenin lockdowns waar feestjes uit den boze waren. Johnson heeft altijd vreemd gereageerd op de aantijgingen: of hij wist niet dat het een feestje was, of er werd hem niet gezegd dat het tegen de regels was. Waarom sommige mensen stemmen op iemand die een gepatenteerde leugenaar is en omringd is door schandalen (+) Deze nieuwe onthullingen komen bovenop wat al eerder bekend raakte over verschillende lockdownfeestjes waarbij Johnson of leden van zijn entourage aanwezig waren. De feiten worden daarom onderzocht door topambtenaar Sue Gray. Verschillende leden van zijn partij . Sinds dinsdag is daar een politieonderzoek bovenop gekomen. Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.

Over elke vraag of Johnson ontslag neemt, zet Johnson zijn bestuursvaardigheid in de verf. Een competentie die ontbreekt bij de Labourpartij, laat hij duidelijk weten.. ‘De economie boert goed, we hebben wereldwijd een van de beste vaccinatiecampagnes opgezet en momenteel zijn we bezig met het westen te verenigen over de situatie in Oekraïne. Deze regering presteert’, aldus Johnson. Met Labour aan de macht, zat het land waarschijnlijk nog in lockdown, zegt de premier ter verdediging.

Taartjes eten ‘Natuurlijk wil de oppositie mij weg. Veel mensen willen mij om vele redenen weg’, zegt Johnson. Volgens hem doet de conservatieve partij wat Labour niet kan: goed besturen. Dat is wat Labour zo zenuwachtig maakt, meent hij. ‘Wij hakten knopen door.

Wij -en zeker ik- gaan door met ons werk.’ ‘Niets van’, vindt de oppositie. ‘De energieprijzen swingen de pan uit. En wat doet Johnson? Taartjes eten!’. Volgens de oppositieleider van de Schotse nationalisten is elke dag dat Johnson aanblijft een schande voor de mensen die tijdens de crisis offers maakten.

De oppositie noemt hem een leugenaar. Hoewel de parlementsvoorzitter opnieuw bijzonder veel moeite had om de parlementariërs in toom te houden, doofde de discussie net als de vorige keer zachtjes uit. Vragen over milieuverontreiniging en brexit geven het debat een andere wending. Hier en daar komen ‘vragen’ van conservatie parlementsleden. ‘Kan u garanderen dat u verder zo’n succesvol parcours gaat afleggen?’, vraagt een parlementslid.

Johnson fleurt helemaal op en dankt het parlementslid voor de vraag. Johnson heeft weer een vragenrondje overleefd. Lees ook .