Boechout en Wuustwezel scheren hoge toppen in Fietsrapport, Aartselaar krijgt een buis

  • 📰 gva
  • ⏱ Reading Time:
  • 36 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 18%
  • Publisher: 63%

Boechout en Wuustwezel hebben een nominatie op zak voor de titel van ‘Fietsgemeente’ van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). In het Fietsrapport halen ze respectievelijk een score van 9 en 8/10. Aan de andere kant van de balans valt de 4/10 van Aartselaar op. De gemeente haalde vorige keer nog 7/10.

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde reikt tweejaarlijks de titel van ‘Fietsgemeente’ uit, onderverdeeld in drie categorieen: centrumsteden, middelgrote gemeenten en kleine gemeenten. Voorafgaand wordt daarvoor een publieksbevraging georganiseerd. Daarin geven de deelnemers een score voor beleving, infrastructuur en communicatie.Boechout, dat in de categorie kleine gemeenten al drie keer won, wist opnieuw de nominatie in de wacht te slepen en verbeterde zijn score zelfs van 8 naar 9/10.

“Omdat het mobiliteitsvraagstuk intussen ook danig is veranderd, leveren we ook inspanningen naar deelmobiliteit. Naast de bluebikes hebben we zelf ook geïnvesteerd in extra punten voor de e-bikes van Donkey Republic en plaatsten we een deelbakfiets in Vremde.” Ook Wuustwezel wist zich, in de categorie middelgrote gemeenten, met een mooie score van 8/10 en 380 ingevulde enquêtes bij de drie genomineerden te nestelen. “Er is de voorbije jaren flink geïnvesteerd in fietsinfrastructuur, veiligheidsbevorderende maatregelen en bewegwijzerde fietsroutes”, zegt schepen van Mobiliteit Kris Van Looveren (CD&V). “De verbinding tussen dorpen is prioritair geweest voor het lokaal bestuur.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Oxaco-Boechout wint wedstrijd tegen Wijnegem BOxaco-Boechout kwam zaterdag in de uitwedstrijd sterker uit de hoek tegen Wijnegem B. Na een 0-6 achterstand in de eerste helft brengt Wijnegem B de voorsprong tegen Oxaco-Boechout terug. Maar Oxaco-Boechout gaf niet op en won het duel uitendelijk met 3-6. Eén speler van Oxaco-Boechout kreeg een rode kaart.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Buylinckx leidt Wuustwezel langs Oxford HemiksemWuustwezel won de uitwedstrijd tegen Oxford Hemiksem zondag met 0-1. Het enige doelpunt van het duel werd in de eerste helft gemaakt door Buylinckx.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Aartselaar B wint uit van Blaasveld, mede dankzij twee treffers Matthias StruyfAartselaar B versloeg Blaasveld zondag met 2-3.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Vince De Rycke en Sven Laplanche bezorgen Zandvliet zege op AartselaarZandvliet boekte een zege in de wedstrijd tegen Aartselaar. Het team won zondag met 1-2. Aartselaar eindigde de wedstrijd met 10 spelers.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Steden en gemeenten in onze regio scoren minder goed op jaarlijks Fietsrapport: “Als Fietsstad van het Jaar is dat schrikken”De verschillende Vlaamse steden en gemeenten kregen maandag hun fietsrapport, en de cijfers in onze regio zijn niet zo goed. Alleen Bornem krijgt van haar inwoners een 7 op 10 voor het fietsbeleid. Mechelen, dat vorig jaar verkozen werd tot Fietsstad van het Jaar maar dit jaar niet genomineerd werd, krijgt minder punten dan een jaar geleden.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Over de koppen lopen tijdens DorpsdagEen zonovergoten zondag en dat betekende duizenden bezoekers aan de Dorpsdag in Wuustwezel-Centrum. De terrasjes zaten overvol en aan allerhande spelletjes werd druk deelgenomen.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »