Bijna 26.000 jonge kinderen kregen eerste prik tegen coronavirus, meer weigeringen naarmate leeftijd daalt

14-01-22 17:52:00

Tijdens een persconferentie werd een stand van zaken gegeven van de vaccinatiecampagne in Vlaanderen.

Vrtnws

Bijna 26.000 jonge kinderen kregen eerste prik tegen coronavirus, meer weigeringen naarmate leeftijd daalt vrtnws

Tijdens een persconferentie werd een stand van zaken gegeven van de vaccinatiecampagne in Vlaanderen.

Valerie Vanhelden24 minOp 30 december werd de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar in Vlaanderen op gang getrapt. Het Vlaams-Brabantse Gooik begon er als eerste aan en begin januari volgden ook de andere vaccinatiecentra.Om het voor de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken, werd alles uit de kast gehaald. De Zoo van Antwerpen en pretpark Bobbejaanland werden unieke priklocaties, vaccinatiecentra kregen een kindvriendelijke make-over, en mascottes en animatie moeten de kinderen afleiden tijdens hun spuit.

Lire la suite: VRT NWS »

Bende moordenaars opsluiten die lui alle brgrafenis kosten doen betalen direct met ingang loonsbeslag op leggen ontslaan uit hun job Laat onze kinderen met rust tribunalen Niet ingaan op een vage uitnodiging is geen weigering! Bende manipulatieve totalitaristen!! 26000 te veel ,, zou u moeten zeggen als onze onafhankelijke media

Naar mijn mening zijn er , er 26000 teveel . Maar ieder ouder maakt zijn eigen keuzes . Ik maakte ook mijn keuze voor mijn kinderen en dat was njet ! blijfvanonzekinderenaf Krijgen we ook cijfers over problemen met de hartspier? Weigeringen?! Hou aub op met jullie waanzin! Deze vaccins zijn niet voor gezonde kinderen bedoeld! Proficiat!!!!!

Het is nog steeds een experiment. En niet nodig voor jongeren.

Jonge kinderen vaccineren kan nieuwe coronagolf tot 15 procent vertragen of zelfs bijna helemaal vermijdenTijdens een webinar over coronavaccinaties voor kinderen heeft vaccinoloog Pierre Van Damme heel wat data van onderzoeken meegegeven. Excuseer? Wat een onzin is dit nu weer? De risico/baten analyse voor kinderen is zeer duidelijk negatief, en zeker nu met Omicron! (Zie WHO en EMA pers briefings) Waarom blijven jullie deze GEVAARLIJKE onzin verspreiden? Kinderen hebben een mathematisch 0 risico voor COVID ! Ja pierre da ziet ge aan de cijfers dat vaccineren het verspreiden van het virus tegen houd.. 🤦‍♂️! Jonge kinderen offer je niet op voor ouderen! 😂😂😂😂 als die al zou werken tegen besmettingen is die na 10weken al uitgewerkt. Wie schreef deze zever?!

Waarom wordt er niet gewacht op het klassieke vaccin dat gelijk een griepvaccin wordt gemaakt dat in april wordt vrijgegeven. Dat heeft milde bijwerkingen en voor zover ik weet geen myocarditis . Voor die enkele maanden eerst vormden de kinderen geen probleem en nu rap rap Geen WEIGERINGEN .let toch eens op met jullie taalgebruik. Het is niet verplicht he. Dat opjutten mag stoppen.

Prinses Delphine onthult dat ze anorexia had: “Ik stierf bijna toen ik vijftien was”Prinses Delphine (53) is als tiener bijna aan anorexia overleden. Ze voelde zoveel stress en onzekerheid over haar identiteit dat ze stopte met eten, totda...

Arno na bijna twee jaar weer op een podiumVoor een klein publiek zong Arno voor het eerst in bijna twee jaar opnieuw een zaalconcert. Het deed hem deugd, om vele redenen.

Vorstenpaar verdeelde bijna 150.000 euro aan Belgen in geldnoodKoning Filip en koningin Mathilde hebben het afgelopen jaar 788 financiële giften verleend. Die waren goed voor een totaalbedrag van 149.591 euro, of gemi... van hun opslag die ze van Vivaldi hebben gekregen? Dotatie Koning Filip: 12.267.000 euro per jaar.

Jongeren krijgen geen Moderna meer toegediend bij eerste prikSinds vorig maand worden in België aan mensen onder 31 jaar geen Moderna-vaccins meer toegediend als onderdeel van de basisvaccinatie. Er is uit voorzorg e... Jongeren zouden geen enkele prik moeten krijgen. Tiens, vandaag uitnodiging ontvangen voor mijn twee kinderen (twintigers) en het vaccin is moderna ? 🙄

In Vlaanderen hebben 25.Jonge kinderen vaccineren kan een grote invloed hebben op hoe snel een nieuwe golf van coronabesmettingen de samenleving overspoelt.Prinses Delphine.Het was van 11 februari 2020 geleden dat Arno Hintjens een concert zong.

796 kinderen tussen 5 en 11 jaar een eerste prik van het Pfizer-vaccin tegen het coronavirus gekregen. 13. Het kan een nieuwe golf met 10 tot 15 procent vertragen of zelfs bijna helemaal vermijden.625 kinderen of hun ouders weigerden een coronaprik en het aantal weigeringen neemt toe naarmate de leeftijd van de kinderen daalt. Dokters vreesden voor haar leven. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid bekendgemaakt op een persconferentie. Het ECDC stelde theoretische modellen op op basis van gegevens uit verschillende Europese landen. Valerie Vanhelden 24 min Op 30 december werd de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar in Vlaanderen op gang getrapt. U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van 5.

Het Vlaams-Brabantse Gooik begon er als eerste aan en begin januari volgden ook de andere vaccinatiecentra. "Niet onbelangrijk, want zo verlopen nieuwe infecties trager en worden ziekenhuisopnames meer in de tijd gespreid, met veel minder druk op de ziekenhuizen en de eerste lijn, de huisartsen", zegt Van Damme.” Wim Dehandschutter Vandaag om 03:00 Meer over Prinses Delphine. Om het voor de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken, werd alles uit de kast gehaald. De Zoo van Antwerpen en pretpark Bobbejaanland werden unieke priklocaties, vaccinatiecentra kregen een kindvriendelijke make-over, en mascottes en animatie moeten de kinderen afleiden tijdens hun spuit. Het gaat om een theoretisch model, maar toch: "Dit toont het effect van een brede vaccinatie bij jonge kinderen bij wie het virus als een lopend vuurtje kon rondgaan", aldus Van Damme. Ondertussen hebben al 25.796 kinderen tussen 5 en 11 jaar een eerste prik met een aangepaste dosis van het Pfizer-vaccin gekregen. Maar die neemt kinderen evenzeer in het vizier en zou in die groep zelfs leiden tot relatief meer ziekenhuisopnames, zo blijkt uit voorlopige data.

495.975 kinderen werden al uitgenodigd. Videospeler inladen. Tot nu toe hebben de ouders van 13.625 kinderen het verzoek geweigerd.. En nog eens 3.

861 kinderen (en hun ouders) kwamen niet opdagen op hun vaccinatie-afspraak. "We zien dat er iets meer weigeringen komen naarmate de leeftijd van de kinderen daalt", zegt woordvoerder Joris Moonens. Het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid heeft ook berekend hoeveel procent van de ouders ingaat op een uitnodiging. Tot nu toe is dat zo'n 38 procent. Maar ze zeggen er meteen ook bij dat dit moeilijk te berekenen is.

Tussen de uitnodiging en het moment van de afspraak kan immers 10 dagen zitten. "Dat percentage neemt nog elke dag toe", benadrukt Dirk Dewolf, directeur-generaal van het agentschap. Meer weten over .