Berging na instorting brug van Baltimore blijkt aartsmoeilijke klus: vrees voor milieuramp en nog altijd zoeke

  • 📰 Nieuwsblad_be
  • ⏱ Reading Time:
  • 40 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 19%
  • Publisher: 50%

Belgique Actualités Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

Terwijl nog altijd gezocht wordt naar vermisten van de aanvaring van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore en gigantische kranen in gereedheid worden gebracht voor de berging van het schip en de brugdelen, driegt het ongeval nu ook een milieuramp te veroorzaken.

Het schip had meer dan 700 ton gevaarlijk materiaal aan boord en verschillende vaten raakten beschadigd, zo is gebleken.Volgens de National Transportation Safety Board vervoerde de Dali, het containerschip dat vorige week de Key Bridge ramde, onder meer 56 containers met daarin 764 ton gevaarlijke materialen, voornamelijk bijtende en brandbare vloeistoffen en lithiumionbatterijen. Zeker veertien van die containers zouden volgens inspecteurs beschadigd zijn.

Op een video, vrijgegeven door de NTSB, is te zien hoe inspecteurs de gevaarlijke stoffen aan boord van het schip inventariseren. Sommige frames, grote rekken, lijken gescheurde stalen vaten te vertonen. En dat baart reddingswerkers grote zorgen. Ze gaan zeer omzichtig te werk om niet nog meer slachtoffers te maken dat de twee doden die al geborgen zijn en de nog vermiste arbeiders.

Het ongeval is een ramp voor de visserij. In de ruime omgeving geldt een vaar- en zeker ook een visverbod. En dat is een grote tegenvaller want het krabvisseizoen in Maryland begint op 1 april en delen van de Patapsco, vooral bij de Key-brug, zijn erg populair bij vissers van blauwe krabben.Man overlijdt nadat echtgenote hem per ongeluk aanrijdt op oprit: “Ze krijgt gelukkig veel steun”

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.
Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 /  🏆 25. in BE

Belgique Dernières Nouvelles, Belgique Actualités

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Zeehond gefotografeerd terwijl hij naar zeearend spuwt, en dat slaat wetenschappers met verstommingEen vogelspotter heeft een zeehond kunnen fotograferen die naar een zeearend spuwde. En dat slaat wetenschappers met verstomming, want zij wisten helemaal niet dat zeehonden konden spuwen.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Zeehond gefotografeerd terwijl hij naar zeearend spuwt, en dat slaat wetenschappers met verstommingEen vogelspotter heeft een zeehond kunnen fotograferen die naar een zeearend spuwde. En dat slaat wetenschappers met verstomming, want zij wisten helemaal niet dat zeehonden konden spuwen.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Bart De Wever (N-VA) over overbevolking in gevangenis “Zware criminelen blijven lopen terwijl kortgestraften i“Zware criminelen blijven lopen terwijl kortgestraften in de gevangenis zitten. Je voelt wel aan dat daar iets niet klopt”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zondag in ‘De zevende dag’.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

13-jarige op heterdaad betrapt terwijl hij vuurwerkbom aan woning in Borgerhout hangtDe Antwerpse politie heeft zondagavond een 13-jarige jongen opgepakt in Borgerhout. De verdachte werd op heterdaad betrapt toen hij een vuurwerkbom aan de voordeur van een woning aan het hangen was. Een link met het drugsmilieu wordt onderzocht.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

13-jarige op heterdaad betrapt terwijl hij vuurwerkbom aan woning in Borgerhout hangtDe Antwerpse politie heeft zondagavond in Borgerhout een 13-jarige jongen opgepakt. De verdachte werd op heterdaad betrapt toen hij een vuurwerkbom aan de voordeur van een woning aan het hangen was. Een link met het drugsmilieu wordt onderzocht.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

13-jarige op heterdaad betrapt terwijl hij vuurwerkbom aan woning in Borgerhout hangtDe Antwerpse politie heeft zondagavond in Borgerhout een 13-jarige jongen opgepakt. De tiener werd op heterdaad betrapt toen hij een vuurwerkbom aan de voordeur van een woning aan het hangen was. Een link met het drugsmilieu wordt onderzocht.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »