België brengt 70 vluchtelingen uit Afghanistan in veiligheid: eerste 34 geland op Zaventem

België brengt 70 vluchtelingen uit Afghanistan in veiligheid: eerste 34 geland op Zaventem #vrtnws

Vrtnws

20-01-22 15:18:00

België brengt 70 vluchtelingen uit Afghanistan in veiligheid: eerste 34 geland op Zaventem vrtnws

Dat melden de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie en de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, wiens diensten de operatie op het getouw hebben gezet.

Denny Baert19 min48 minVijf maanden nadat de taliban de macht hebben gegrepen in Afghanistan, haalt de Belgische regering 70 mensen uit Afghanistan naar ons land.“Het gaat om mensen die niet over de nodige reisdocumenten beschikten om Afghanistan te kunnen uitreizen”, zo laten minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR), Ludivine Dedonder (PS) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) weten. Hun administraties hebben de evacuatie-operatie de afgelopen tijd op poten gezet.

Lire la suite: VRT NWS »

Vluchtelingen waarvan 70% op vakantie was in hun land met een vluchtelingen status ooit !! Ja 2 x vluchten je moet het maar doen ! Ik wist niet dat het oorlog was in Pakistan . Hou van de comments Yarbanoyo veel liefs 2 de met rest van de kleding volgt.(lol) geintje : hoeveel kleding hangt er in een vrouwelijke Afghaanse kledingkast ....... GEEN ze hebben alles aan !!,

Dank u België voor deze barmhartige daad 🤦 Ze hebben hun messen toch afgepakt .....vluchtelingen migratie Dit is een verhaal zonder einde. U schrijft terroristen fout. En hoeveel vrouwen waren er mee want die hebben het zwaarst te verduren We zullen onze vrouwen ook maar in veiligheid brengen zeker?

Talibans au pouvoir en Afghanistan: 70 personnes supplémentaires évacuées vers la Belgique, 34 arrivées jeudiUne première partie d’un groupe de 70 personnes rapatriées d’Afghanistan est arrivée jeudi sur le sol belge, depuis le Pakistan en passant par Doha (Qatar), ont informé jeudi les cabinets des ministres de la Défense Ludivine Dedonder, des Affaires étrangères Sophie Wilmès et du secrétaire d’Etat à l’Asile et la Migration Sammy Mahdi.

UZ Leuven voert eerste buikwandtransplantatie in België uitIn UZ Leuven hebben twee darmtransplantpatiënten succesvol een nieuwe buikwand gekregen. Zo'n operatie is wereldwijd al een vijftigtal keer uitgevoerd, maar nu voor het eerst ook met succes in ons land.

Leuven voert eerste buikwandtransplantaties in België uitEen in de VS ontwikkelde techniek belet een ‘open buik’ bij transplantatie van darm en andere organen. CeulemansLJ Proficiat, Laurens! Heel veel respect!!

UZ Leuven voert eerste buikwandtransplantaties uit in BelgiëWereldwijd is een dergelijke operatie tot nog toe slechts een vijftigtal keer uitgevoerd.

België scoort niet slecht qua oversterfte: 'Ons land heeft de pandemie behoorlijk aangepakt'Bijna twee jaar na het eerste coronageval in ons land geven de nieuwste oversterftecijfers een vaak verrassend beeld van het dodental tot dusver. Zo ligt dat aantal in België niet ver van het Europese gemiddelde. Dankzij onze vaccinatiegraad, en ondanks onze ligging. alleen ligt dat europees gemiddelde bij de leeftijden 15-74j dubbel zo hoog als andere jaren. Dat is het echtte nieuws Tja, vergelijk:

Veel meer dan een van de eerste topmodellen van BelgiëGhislaine Nuytten is overleden. Ze was een van ’s lands eerste topmodellen, maar ook veel meer dan dat. Jarenlang presenteerde ze een modeprogramma op tele...

Zeventig mensen die na de machtsovername door de taliban Afghanistan zijn ontvlucht, worden dezer dagen naar ons land gevlogen. Een groep van 34 personen is vanmiddag al aangekomen. Het gaat om Belgen en Afghanen, voornamelijk mensen die voor Defensie hebben gewerkt en mensenrechtenverdedigers die onder de bescherming van België vallen. Denny Baert 19 min 48 min Vijf maanden nadat de taliban de macht hebben gegrepen in Afghanistan, haalt de Belgische regering 70 mensen uit Afghanistan naar ons land. “Het gaat om mensen die niet over de nodige reisdocumenten beschikten om Afghanistan te kunnen uitreizen”, zo laten minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR), Ludivine Dedonder (PS) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) weten. Hun administraties hebben de evacuatie-operatie de afgelopen tijd op poten gezet. Via Pakistan Voor deze operatie werkte de Belgische regering samen met de autoriteiten van Pakistan, buurland van Afghanistan. Op aandringen van de Belgische ambassade in Islamabad en andere westerse ambassades, heeft de Pakistaanse overheid namelijk een tijdelijke procedure voorzien waardoor mensen die op lijsten stonden om geëvacueerd te worden uit Afghanistan, maar niet over de nodige reisdocumenten beschikten, naar Pakistan mochten vluchten. Commerciële vlucht De Belgische regering heeft dan begin deze maand aan de mensen die nog op de evacuatielijst stonden laten weten dat België ervoor zou zorgen dat ze vanuit Pakistan naar België zouden worden gebracht. Maar ze moesten wel op eigen houtje de grens tussen Afghanistan en Pakistan oversteken, omdat België niet actief is in Afghanistan. 70 mensen die daarin geslaagd zijn, zijn vervolgens naar de hoofdstad Islamabad gebracht, om van daaruit met een commerciële vlucht via Qatar naar België te worden overgevlogen. Een eerste groep van 34 mensen is vanmiddag al geland op Zaventem. Eén van de komende dagen volgt de rest van de groep via dezelfde route, zo laat de regering weten. Meer weten over