Belgian Cat Julie Vanloo: 'Wie mij vrij laat, krijgt heel veel terug'

06-12-21 13:58:00

Julie Vanloo (28) is een @TheBelgianCats die tot de verbeelding spreekt, door haar extraverte persoonlijkheid, haar spectaculaire speelstijl en indrukwekkende cv. Ze wil ook een inspiratiebron zijn voor jonge meisjes.

Orenburg

Julie Vanloo (28) is een TheBelgianCats die tot de verbeelding spreekt, door haar extraverte persoonlijkheid, haar spectaculaire speelstijl en indrukwekkende cv. Ze wil ook een inspiratiebron zijn voor jonge meisjes.

Julie Vanloo (28) is een Belgian Cat die tot de verbeelding spreekt, door haar extraverte persoonlijkheid, haar spectaculaire speelstijl en indrukwekkende cv. Ze wil ook een inspiratiebron zijn voor jonge meisjes, onder het motto: 'Jaag je droom na, maar have fun!'

Het leven van een topsporter is niet altijd een pleziertripje. Zit maar eens tien dagen eenzaam opgesloten in een hotelkamer in het Russische Orenburg, op zo'n 4000 kilometer afstand van familie en vrienden in België. Dat is de situatie waarin Belgian Cat Julie Vanloo verkeert wanneer we haar op een maandagavond bellen. Bij een test vlak voor de uitwedstrijd in Orenburg, het team van collega-Cat Kyara Linskens, bleek ze besmet met covid-19. Terwijl haar ploegmaats van Jenisej Krasnojarsk vervolgens weer het vliegtuig opstapten richting volgende wedstrijd in Athene, bleef zij achter in Orenburg. Niets om handen, geen vertrouweling in de buurt.

Lire la suite:
SportVoetbalmagazine »

'Charles De Ketelaere verdient de Gouden Schoen'Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, blikt elke maandag terug op de voetbalactualiteit. Neen. De enige constante speler was Ritchie De Laet

Club Brugge wint na spectaculaire eerste helft zonder veel overschot van SeraingLandskampioen Club Brugge heeft zaterdagavond op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League zijn derde zege op rij geboekt. Na de dubbele zege in competitie en Beker tegen Racing Genk ging promovendus Seraing voor de bijl in het Jan Breydelstadion. Bij de rust stond de 3-2 eindstand reeds op het bord.

Iedereen jaagt op Dusan Vlahovic, maar wie is de Servische spits?De 21-jarige Servische aanvaller van Fiorentina speelde zich met zijn opportunisme in de kijker van alle Europese topclubs.

De machtigste man in het voetbal: Nasser Al-Khelaïfi is meer dan enkel PSG-voorzitterTien jaar geleden kocht Qatar Paris Saint-Germain. Nasser Al-Khelaïfi (48) werd het gezicht van de club. Vanwege zijn drukke buitenlandse agenda doopten de Fransen hem om tot spookvoorzitter, maar hij is dan wel een heel machtig spook.

Julie Vanloo: 'Natuurlijk ervaar ik soms druk, maar ik probeer dat om te zetten in dankbaarheid.Charles De Ketelaere kende een dipje, maar hij gaat daar heel volwassen mee om, aldus Jacques Sys.© belga Na een spektakelrijke eerste helft was er al vijf keer gescoord op Jan Breydel.Dusan Vlahovic © BELGAIMAGE Dagelijks prijkt zijn naam op de geruchtenpagina's van de Engelse tabloids.

' © BELGAIMAGE Het leven van een topsporter is niet altijd een pleziertripje. Zit maar eens tien dagen eenzaam opgesloten in een hotelkamer in het Russische Orenburg, op zo'n 4000 kilometer afstand van familie en vrienden in België. Wat is volgens u de grootste verrassing? . Dat is de situatie waarin Belgian Cat Julie Vanloo verkeert wanneer we haar op een maandagavond bellen.), waarvan de eerste van op de stip na een overtreding op aanvoerder Ruud Vormer. Bij een test vlak voor de uitwedstrijd in Orenburg, het team van collega-Cat Kyara Linskens, bleek ze besmet met covid-19.. Terwijl haar ploegmaats van Jenisej Krasnojarsk vervolgens weer het vliegtuig opstapten richting volgende wedstrijd in Athene, bleef zij achter in Orenburg..

Niets om handen, geen vertrouweling in de buurt. Wat is volgens u de grootste verrassing?'Het spel van Union natuurlijk, 2021 was echt het jaar van Union: met overmacht kampioen in 1B en nu herfstkampioen in 1A. Ablie Jallow (42. .. Je mag trainers niet overschatten, maar het aandeel van Felice Mazzu valt in deze successen niet te overzien.. Het maakte dat de West-Vlamingen helemaal niet met een gerust gemoed de tweede helft konden aanvatten. Het leven van een topsporter is niet altijd een pleziertripje. Zo zei Mazzu het vorige week nog in een interview met Humo: dat je je persoonlijkheid ondermijnt als je twijfelt en doet wat anderen je opdragen. Ondanks een overeenkomst tot 2023 lijkt het er sterk op dat de Servische international al tijdens de winterstop van club wisselt.

Zit maar eens tien dagen eenzaam opgesloten in een hotelkamer in het Russische Orenburg, op zo'n 4000 kilometer afstand van familie en vrienden in België. Dat is de situatie waarin Belgian Cat Julie Vanloo verkeert wanneer we haar op een maandagavond bellen.''Dat is nu anders. Seraing is vijftiende. Bij een test vlak voor de uitwedstrijd in Orenburg, het team van collega-Cat Kyara Linskens, bleek ze besmet met covid-19. Terwijl haar ploegmaats van Jenisej Krasnojarsk vervolgens weer het vliegtuig opstapten richting volgende wedstrijd in Athene, bleef zij achter in Orenburg. Dat zijn de sleutels waarmee je het beste uit iedereen haalt. Niets om handen, geen vertrouweling in de buurt. Beerschot staat met negen punten helemaal onderaan in 1A, terwijl de Great Old forse ambities heeft en jaagt op koploper Union. Van Luka Jovic (Real Madrid) nam de groeibriljant toen ook het etiket van jongste doelpuntenmaker ooit over, toen hij op 2 april 2016 scoorde tegen Radnik Surdulica.

Maar Julie Vanloo is een bijtertje, net zoals ze zich profileert op een basketbalveld. Wanneer hoor je na een verloren wedstrijd nog eens een onderbouwde analyse? Veel te vaak wordt er naar externe omstandigheden gewezen. Vol energie, strijdlust en joie de vivre. ' Living the dream' staat er niet voor niets op haar Instagramprofiel. Trainers leven echt op een vulkaan. De Rouches blijven wisselvallig presteren en staan in de grijze middenmoot, de 'buren' uit Charleroi prijken in de subtop. Het begon bij Blue Cats Ieper, waar ze samen met haar hartsvriendin Hanne Mestdagh en Emma Meesseman in de handen van Philip Mestdagh - later ook haar bondscoach bij de Cats - tot profbasketster gekneed werd. Ze bleef nog even in België spelen, bij Waregem, om vervolgens vanaf 2013 haar indrukwekkende odyssee over onze aardbol in te zetten. Zeker als dat komt van analisten. 'Na de lockdown kwam hij eens twee uur vroeger dan voorzien naar ons oefencomplex', verklaarde de spits in de Italiaanse media.

USO Mondeville (Frankrijk), BBK Lulea (Zweden), Virtus Ragusa (Italië), Istanbul Universitesi (Turkije), ASVEL Lyon (Frankrijk), PEAC Pecs (Hongarije), Townsville Fire (Australië), opnieuw Lulea, Zaragoza Basket (Spanje) en sinds deze zomer Krasnojarsk, in Siberië. Na een spektakelrijke eerste helft was er al vijf keer gescoord op Jan Breydel. 'Ik heb geen stabiliteit nodig, ik vind het net leuk om voortdurend andere landen en culturen te verkennen,' verklaart de 28-jarige point guard haar al rijkgevulde cv. Terwijl trainers natuurlijk boven kritische opmerkingen horen te staan. 'Mijn gelukkigste periode was bij Lulea, niet toevallig de enige club waar ik al eens teruggekeerd ben. De mentaliteit en de mensen, de mooie omgeving, maar ook de basketbalbeleving: elke wedstrijd zat er 3000 man in onze zaal. Sport/Voetbalmagazine schreef in september dat de relatie tussen Peter Maes en de spelers van Beerschot moeilijk zat.), waarvan de eerste van op de stip na een overtreding op aanvoerder Ruud Vormer. Op het veld liep het daar ook super. Over geheel 2021 bekeken was er in de grootste vijf Europese kampioenschappen slechts één doelpuntenmachine die nog beter deed: de onvermijdelijke Robert Lewandowski (Bayern München) met 38 goals.

Van heimwee heb ik weinig last. Maar twee weken later werd Maes wel ontslagen. Enkel wanneer je ziek bent, zoals nu, is het lastig. Ablie Jallow (42. Ik ben nogal een social bunny, ik moet onder de mensen kunnen komen. Ik kan me vergissen, maar ik heb toch het gevoel dat ze daar in het buitenland anders mee omgaan. 'Sportief gezien was Australië de grootste challenge. Een zeer sterke competitie, waar veel WNBA-speelsters actief zijn. Wie moet die krijgen?'Op grond van dit kampioenschap Dante Vanzeir. Het maakte dat de West-Vlamingen helemaal niet met een gerust gemoed de tweede helft konden aanvatten. Het jaar van de definitieve doorbraak zorgde ervoor dat de Serviër met zijn huidige doelpuntenproductie al de legendarische Zweed Kurt Hamrin (in 1960 goed voor 27 goals) evenaarde en twee andere illustere clubmonumenten achter zich liet: Batistuta (23 doelpunten in 1998) en Luca Toni (24 goals in 2006).

Er zijn mensen die denken dat ik daar voor het goede weer naartoe trok, maar ik kan je zeggen: ik heb daar echt afgezien. Met trainingen om 7 uur 's ochtends om de hitte te vermijden. En Vanzeir zal geen enkel punt krijgen uit de eerste ronde.' Sinds deze zomer speelt ze in Siberië, bij de subtopper Jenisej Krasnojarsk. Seraing is vijftiende. In een stad van ongeveer één miljoen inwoners, gekend van de kernwapenfabrieken en de strenge winters, wanneer het gemiddeld -20 graden wordt. Noa Lang of Charles De Ketelaere die ook nu zal scoren. Niet meteen de aanlokkelijkste omgeving, lijkt het.

Julie Vanloo weerlegt die indruk: 'Het was een van de mooiste aanbiedingen die ik ooit gekregen heb. Onverdiend zal dat niet zijn. Beerschot staat met negen punten helemaal onderaan in 1A, terwijl de Great Old forse ambities heeft en jaagt op koploper Union. Sterke competitie, financieel top, een coach die me echt wilde en bovendien stelde Kyara - die hier eerder speelde - me gerust over de club en de leefomstandigheden. Krasnojarsk heeft alles wat je nodig hebt, de stad leeft. Maar hij gaat daar wel op een zeer waardige manier mee om. Ik woon zelf in een appartement vlak naast een modern shoppingcomplex. De Rouches blijven wisselvallig presteren en staan in de grijze middenmoot, de 'buren' uit Charleroi prijken in de subtop. De basketfaciliteiten zijn er ook top, het valt allemaal super mee.' Wil je dit artikel verder lezen? Kies voor Sport/Voetbalmagazine.

De koude zal een uitdaging worden, maar anderzijds heb ik dat al eens meegemaakt in Zweden. Als het op het veld goed draait, kan je veel aan. Lees meer over:. Bij Krasnojarsk loopt het momenteel heel vlot omdat ik er veel vertrouwen krijg van de coach. Ze beschouwt me als haar verlengstuk en laat me vrij spelen, waardoor ik me offensief veel beter kan uitdrukken. Wie mij vrij laat, krijgt heel veel terug.

' De West-Vlaamse kende ook al mindere momenten. Zo verloor ze even haar plek bij de Belgian Cats. Begin 2020 was dat, toen Philip Mestdagh haar niet opriep voor het olympisch kwalificatietoernooi in haar Oostende. 'Ik heb toen diep gezeten', erkent de spelverdeelster. 'Even dacht ik: voor mij hoeft het niet meer.

Maar op zo'n moment ben ik kritisch genoeg voor mezelf om te bekijken wat ik anders kan of moet doen. De plooien met Philippe zijn nadien ook gladgestreken. Maar ik ga evenmin onder stoelen of banken steken dat de coachwissel bij de nationale ploeg een beetje als een bevrijding aanvoelt voor mij. Onder Valéry Demory ( die ze nog kent van haar tijd bij ASVEL Lyon, nvdr) krijg ik opnieuw de kans om mij te tonen. In de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bosnië en Duitsland heb ik bewezen dat mijn tijdperk bij de Cats nog niet voorbij is.

' Vanloo heeft altijd graag een voortrekkersrol vertolkt. Op en naast het basketterrein. Daarom ook organiseert ze basketbalkampen voor jonge meisjes of verzamelt ze tijdens de eindejaarsperiode voor de derde keer heel wat gereputeerde basketbalspeelsters voor een All Star Game. Ditmaal in Aalst. 'Ik vind het belangrijk om een inspiratiebron te zijn voor sportende meisjes', vertelt ze.

'Dat ze zien dat er voor hen ook mogelijkheden liggen als profsporter. Je moet hen leren omgaan met druk en tegelijkertijd laten inzien dat het allemaal leuk moet blijven. Jaag je droom na, maar have fun! 'Je moet doen wat je gelukkig maakt. Natuurlijk ervaar ik soms druk, maar ik probeer dat om te zetten in dankbaarheid. Dan moet je het bredere plaatje voor ogen houden: ik heb een fantastische familie en vriendenkring, ik kan van mijn sport leven.

Ik beleef echt mijn droom.'Meer info over het X-Mass Ballin'Camp 2021 van en met Julie Vanloo vind je hier. Wil je dit artikel verder lezen? Kies voor Sport/Voetbalmagazine .