Butez

Butez

Antwerp verslaat Genk met 4-2 in spektakelwedstrijd op de Bosuil

De Great Old toonde zich efficiënter dan de Limburgers, die zowel op offensief als defensief vlak tekortschoten. In de tussenstand na acht speeldagen komt Antwerp op de derde plaats, naast Genk, met veertien punten. Beide ploegen tellen drie punten mind...

23-09-21 00:06:00

De Great Old toonde zich efficiënter dan de Limburgers, die zowel op offensief als defensief vlak tekortschoten. In de tussenstand na acht speeldagen komt Antwerp op de derde plaats, naast Genk, met veertien punten. Beide ploegen tellen drie punten mind...

De Great Old toonde zich efficiënter dan de Limburgers, die zowel op offensief als defensief vlak tekortschoten. In de tussenstand na acht speeldagen komt Antwerp op de derde plaats, naast Genk, met veertien punten. Beide ploegen tellen drie punten minder dan koploper Club Brugge.

Keer gedeeldSpelers van Antwerp vieren het eerste doelpunt tegen Racing Genk, 22 september 2021. © BelgaGenk begon het best aan de partij op de Bosuil. Butez redde na vijf minuten de meubelen op een poging van Onuachu. De Nigeriaan bleef echter jagen op een doelpunt en na dertien minuten was het prijs. De spits knalde de bal op aangeven van Ito overhoeks tegen de netten, 0-1. Antwerp hapte naar adem en Butez redde ook nog eens een poging van Ito.

'Nous sommes au début d'une quatrième vague d'infections' au covid, considère Frank Vandenbroucke A Bruxelles, la majorité veut féminiser davantage les noms d’arrêts de bus, trams et stations de métro 6500 cas de Covid en 24 heures en Belgique, un record en 2021, et 130 admissions : la hausse des hospitalisations s’emballe

Halverwege de eerste helft kwam de Great Old beter in de match. Frey vond eerst Vandevoordt nog op zijn weg, maar na 27 minuten stond de gelijkmaker wel op het bord. De Laet verschalkte met zijn rechter de Genkse goalie. Het was voor de Antwerpse aanvoerder zijn eerste goal in de Jupiler Pro League. Antwerp nam het heft nu resoluut in handen en Verstraete vlamde acht minuten voor de pauze een vrijschop, die hij zelf uitlokte, fraai in doel, 2-1. Genk moest nog voor rust de kelk tot op de bodem ledigen. Vandevoordt kon een nieuw schot van Verstraete nog pareren, maar tikte de bal in de voeten van Miyoshi die voor een leeg doel niet meer kon missen, 3-1.

Na de pauze ging Genk met hernieuwde moed van start. Thorstvedt trapte naast en Butez redde een kopbal van Cuesta. Invaller Paintsil miste op een het uur nog een opgelegde kans. Genk miste efficiëntie en Antwerp maakte er na defensief geblunder bij de Limburgers ook nog 4-1 van. De ingevallen Samatta onderschepte een dramatische terugspeelbal van Lucumi en schotelde Frey twintig minuten voor tijd een doelpunt voor. Voor Genk kon topschutter Onuachu vanop de stip nog milderen tot 4-2. De Limburgers bleven voor de aanval kiezen. Bij Antwerp pakte De Laet nog een tweede gele (en dus rode) kaart, maar het bleef 4-2. headtopics.com

Donderdag werken ook Anderlecht en AA Gent nog een inhaalduel af in de Jupiler Pro League. De partijen hadden oorspronkelijk op de vijfde speeldag moeten afgewerkt worden, maar werden toen uitgesteld om de clubs in Europees verband enkele dagen extra rust te gunnen.

Genk begon het best aan de partij op de Bosuil. Butez redde na vijf minuten de meubelen op een poging van Onuachu. De Nigeriaan bleef echter jagen op een doelpunt en na dertien minuten was het prijs. De spits knalde de bal op aangeven van Ito overhoeks tegen de netten, 0-1. Antwerp hapte naar adem en Butez redde ook nog eens een poging van Ito. Halverwege de eerste helft kwam de Great Old beter in de match. Frey vond eerst Vandevoordt nog op zijn weg, maar na 27 minuten stond de gelijkmaker wel op het bord. De Laet verschalkte met zijn rechter de Genkse goalie. Het was voor de Antwerpse aanvoerder zijn eerste goal in de Jupiler Pro League. Antwerp nam het heft nu resoluut in handen en Verstraete vlamde acht minuten voor de pauze een vrijschop, die hij zelf uitlokte, fraai in doel, 2-1. Genk moest nog voor rust de kelk tot op de bodem ledigen. Vandevoordt kon een nieuw schot van Verstraete nog pareren, maar tikte de bal in de voeten van Miyoshi die voor een leeg doel niet meer kon missen, 3-1. Na de pauze ging Genk met hernieuwde moed van start. Thorstvedt trapte naast en Butez redde een kopbal van Cuesta. Invaller Paintsil miste op een het uur nog een opgelegde kans. Genk miste efficiëntie en Antwerp maakte er na defensief geblunder bij de Limburgers ook nog 4-1 van. De ingevallen Samatta onderschepte een dramatische terugspeelbal van Lucumi en schotelde Frey twintig minuten voor tijd een doelpunt voor. Voor Genk kon topschutter Onuachu vanop de stip nog milderen tot 4-2. De Limburgers bleven voor de aanval kiezen. Bij Antwerp pakte De Laet nog een tweede gele (en dus rode) kaart, maar het bleef 4-2. Donderdag werken ook Anderlecht en AA Gent nog een inhaalduel af in de Jupiler Pro League. De partijen hadden oorspronkelijk op de vijfde speeldag moeten afgewerkt worden, maar werden toen uitgesteld om de clubs in Europees verband enkele dagen extra rust te gunnen.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Van Tanzaniaanse cultheld tot topspits: de Genkse jaren van Ally SamattaVanavond staat Ally Samatta met Antwerp tegenover KRC Genk, de club waar het voor hem allemaal begon in Europa. Sport/Voetbalmagazine blikt terug op zijn tijd in Limburg aan de hand van enkele sleutelmomenten.

Sven Jaecques (Antwerp): 'Elke keer zeg ik de coach: er is geen tijd'Met KRC Genk ziet Antwerp-trainer Brian Priske morgen een van zijn twee Belgische ex-clubs in de ogen. De coach van de Great Old heeft in Deurne Noord al veel bijgeleerd, zegt zijn baas Sven Jaecques deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Roberto Martínez over Barça-geruchten: 'Er is geen enkel contact'Bondscoach Roberto Martínez heeft bij Sport/Voetbalmagazine kort gereageerd op het gerucht dat hij op de verlanglijst van Barcelona staat om Ronald Koeman, die mag vrezen voor zijn job, op te volgen.

De echte Gentenaar van Anderlecht: Benito Raman kijkt zijn KAA Gent opnieuw in de ogen'Vrie wijs'. Dat antwoordde Benito Raman na zijn debuut in eerste klasse met KAA Gent op de vraag hoe hij het vond. Morgen kijkt hij de club en de trainer die hem groot maakte opnieuw in de ogen. Als Vincent Kompany tenminste wat meewerkt en hem aan de aftrap brengt. Een terugblik op de Gentse jaren van de Anderlechtspits. KAAGent Euh sorry maar Aa Gent speelt uit in het Lotto park in Brussel dus Gent gaat naar Brussel dus gaat ramam niet terug maar komt zijn ex ploeg op bezoek ok

Trainerskwartet moet Beerschot uit het slop halenBeerschot, de rode lantaarn in de hoogste Belgische voetbalklasse, heeft dinsdagavond een coachingteam van vier trainers aangesteld, met de Argentijnen Javier en Diego Torrente, Frank Magerman en Greg Vanderidt.

Geen BeNeLiga maar een BeNeCup en 1A met 12: ziet het Belgisch voetbal er binnenkort zo uit?Morgen bespreekt de Pro League de doorlichting die werd gemaakt van het Belgische profvoetbal. Wat ligt er op tafel?