Lior Refaelov

Lior Refaelov

Antwerp verrast Club Brugge en wint de Beker van België

Antwerp verrast Club Brugge en wint de Beker van België

01-08-20 23:36:00

Antwerp verrast Club Brugge en wint de Beker van België

Antwerp heeft zaterdag in het Koning Boudewijnstadion de derde Beker van België uit haar clubgeschiedenis gewonnen. De verrassend sterke Great Old klopte landskampioen Club Brugge met 1-0. Lior Refaelov maakte halverwege de eerste helft tegen zijn ex-club het enige doelpunt van de partij.

De openingsfase in het Koning Boudewijnstadion was meteen helemaal voor Antwerp. Simon Mignolet moest tijdens de eerste twintig minuten liefst vier maal tussenkomen. Eerst kwam Mbokani alleen voor het Brugse doel. Vervolgens probeerde Hongla het van net buiten de zestien. Op het kwartier waagde Jukleröd zijn kans. En ook Refaelov probeerde het met een schotje.

Deux tiers de la population belge ont été victimes de violences sexuelles, selon une étude Sans-papiers en grève de la faim : 'Nous vivons comme des rats dans la ville' Une jeune femme victime d’une grave agression raciste à Ninove : la police refuse de prendre sa plainte

Mignolet stond echter telkens paraat en voorkwam zo een vroege achterstand voor blauw-zwart. Club Brugge kon daar niets tegenover zetten. De blauw-zwarte aanval liep zich stuk op de stevige driemansdefensie - steevast vijf man sterk zonder bal - van de Great Old. Aan de andere kant kropen de wingbacks van Antwerp voortdurend in de ruimte in de rug van Diatta en Sobol.

Na 24 minuten gebeurde het onvermijdelijke. Jukleröd stoomde door op links en legde net op tijd af voor Refaelov. De Israëliër, die Club vijf jaar geleden de beker bezorgde met een beslissende goal in de finale tegen Anderlecht, schoof de bal eenvoudig in het lege doel. headtopics.com

Ook na de openingstreffer bleef het spelbeeld onveranderd. Lamkel Zé, na nauwelijks een week training met de A-kern aan de aftrap gebracht door Ivan Leko, toonde zich een eerste keer na balverlies van Vanaken. De Kameroener liep zich echter vast, Mbokani zag zijn schot in de rebound geblokt worden. Club sloot de eerste helft af zonder ook maar een halve kans te creëren.

Philippe Clement had ongetwijfeld een donderpreek laten horen tijdens de rust en het leek de Bruggelingen te inspireren. De tweede helft begon met een (eerste) Brugs kansje. Sobol knikte richting doel, maar Seck bracht redding. Antwerp reageerde met een gevaarlijke voorzet van Lamkel Zé die door Mata in hoekschop werd gewerkt. Het was toch steeds meer Club dat nu het heft in handen nam. Ze drukten Antwerp weg en invaller Badji zette even voorbij het uur Antwerp-goalie Matijas een eerste keer aan het werk.

De jonge Senegalees viel uitstekend in en dreigde ook nog met een grondscherend schot (save Matijas) en een kopbal (net naast). Aan de overkant bewees Lamkel Zé nog eens het gelijk van Leko. Hij dreigde na een knappe dribbel, maar kon niet afwerken. In de absolute slotfase kreeg ook die andere invaller, Schrijvers, nog een grote kans, maar het bleef 0-1. Antwerp wint na 1955 en 1992 de derde Beker van België in haar clubgeschiedenis. Voor Ivan Leko is het een fantastische terugkeer op de Belgische velden.

De openingsfase in het Koning Boudewijnstadion was meteen helemaal voor Antwerp. Simon Mignolet moest tijdens de eerste twintig minuten liefst vier maal tussenkomen. Eerst kwam Mbokani alleen voor het Brugse doel. Vervolgens probeerde Hongla het van net buiten de zestien. Op het kwartier waagde Jukleröd zijn kans. En ook Refaelov probeerde het met een schotje. Mignolet stond echter telkens paraat en voorkwam zo een vroege achterstand voor blauw-zwart. Club Brugge kon daar niets tegenover zetten. De blauw-zwarte aanval liep zich stuk op de stevige driemansdefensie - steevast vijf man sterk zonder bal - van de Great Old. Aan de andere kant kropen de wingbacks van Antwerp voortdurend in de ruimte in de rug van Diatta en Sobol. Na 24 minuten gebeurde het onvermijdelijke. Jukleröd stoomde door op links en legde net op tijd af voor Refaelov. De Israëliër, die Club vijf jaar geleden de beker bezorgde met een beslissende goal in de finale tegen Anderlecht, schoof de bal eenvoudig in het lege doel. Ook na de openingstreffer bleef het spelbeeld onveranderd. Lamkel Zé, na nauwelijks een week training met de A-kern aan de aftrap gebracht door Ivan Leko, toonde zich een eerste keer na balverlies van Vanaken. De Kameroener liep zich echter vast, Mbokani zag zijn schot in de rebound geblokt worden. Club sloot de eerste helft af zonder ook maar een halve kans te creëren. Philippe Clement had ongetwijfeld een donderpreek laten horen tijdens de rust en het leek de Bruggelingen te inspireren. De tweede helft begon met een (eerste) Brugs kansje. Sobol knikte richting doel, maar Seck bracht redding. Antwerp reageerde met een gevaarlijke voorzet van Lamkel Zé die door Mata in hoekschop werd gewerkt. Het was toch steeds meer Club dat nu het heft in handen nam. Ze drukten Antwerp weg en invaller Badji zette even voorbij het uur Antwerp-goalie Matijas een eerste keer aan het werk. De jonge Senegalees viel uitstekend in en dreigde ook nog met een grondscherend schot (save Matijas) en een kopbal (net naast). Aan de overkant bewees Lamkel Zé nog eens het gelijk van Leko. Hij dreigde na een knappe dribbel, maar kon niet afwerken. In de absolute slotfase kreeg ook die andere invaller, Schrijvers, nog een grote kans, maar het bleef 0-1. Antwerp wint na 1955 en 1992 de derde Beker van België in haar clubgeschiedenis. Voor Ivan Leko is het een fantastische terugkeer op de Belgische velden. headtopics.com

Ce mardi, Joe Biden rencontre le Roi Philippe au Palais royal Didier Reynders sur la visite de Joe Biden en Europe : 'Nous avons retenu la leçon, nous devons défendre les intérêts propres de l’Europe' Régularisation des sans-papiers : des critères trop flous et trop d’arbitraire ? Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Home - Sport/Footmagazine | Jeux Euro

Jouez avec les jeux de l’EURO Sport/Foot Magazine et gagnez de superbes prix ! Montrez vos talents sur le terrain de jeu!

Club Bruges-Antwerp EN DIRECT: 5 mois plus tard, voici les joueurs qui vont relancer la saison du football belgeLe Club Bruges et l'Antwerp se retrouvent aujourd'hui en finale de la Croky Cup. Les deux équipes visent la victoire pour la reprise de la compétition en Belgique. Plus aucun match officiel n'a eu lieu depuis le 7 mars dernier.

Coupe de Belgique: le Club de Bruges et l’Antwerp s’affrontent en finale (direct à 20h30)Le football fait son retour en Belgique ce samedi soir avec la finale de Coupe de Belgique.

Concours: trouvez le score exact de la finale de Coupe entre le FC Bruges et l'Antwerp et remportez un bon d'une valeur de 2000 € dans un club Belambra !La voilà enfin ! Après de longs mois de doute, la finale de Croky Cup se jouera ce samedi, à huis clos, au stade Roi Baudouin.

Voorbeschouwing bekerfinale voetbal: voorspel met inzetDe context is vreemd, maar de inzet groot. Voor Antwerp is de bekerfinale en bij winst een lucratief Europees ticket oneindig belangrijker dan voor Club Brugge. Daar denken ze vooral aan het prestige, en de dubbel.

Club Bruges-Antwerp EN DIRECT: 5 mois plus tard, voici les joueurs qui vont relancer la saison du football belgeLe Club Bruges et l'Antwerp se retrouvent aujourd'hui en finale de la Croky Cup. Les deux équipes visent la victoire pour la reprise de la compétition en Belgique. Plus aucun match officiel n'a eu lieu depuis le 7 mars dernier.

Remco Evenepoel wint Ronde van BurgosRemco Evenepoel is zaterdag derde geworden in de slotrit van de Ronde van Burgos. Het fenomeen van Deceuninck-Quick-Step verzekerde zich zo van eindwinst.