Noa Lang

Noa Lang

Anderlecht wint de topper van Club Brugge en is bijna zeker van deelname aan Play-off 1

Paars-wit won de topper van leider Club Brugge met 2-1 en springt in de tussenstand voorlopig over Antwerp naar de derde plaats.

12-04-21 00:07:00

Paars-wit won de topper van leider Club Brugge met 2-1 en springt in de tussenstand voorlopig over Antwerp naar de derde plaats.

Anderlecht heeft zondag een uitstekende zaak gedaan in de race om deelname aan Play-off 1. Paars-wit won de topper van leider Club Brugge met 2-1 en springt in de tussenstand voorlopig over Antwerp naar de derde plaats. Later vanavond kan PO1-deelname een zekerheid zijn, als concurrent Oostende niet wint bij Beerschot.

Keer gedeeldAnderlecht's Albert Sambi Lokonga viert een doelpunt tegen Club Brugge, 11 april 2021. © BelgaDe partij in het Lotto Park begon vrij gesloten maar de eerste kans, na twaalf minuten, leek wel meteen een doelpunt op te leveren. Vormer scoorde dankzij een deviatie van Miazga. Blauw-zwart kon even juichen, maar de VAR constateerde miniem buitenspel van de Brugse aanvoerder en het doelpunt werd afgekeurd. Anderlecht haalde opgelucht adem en reageerde met een kopbal van Miazga (naast). Verder was de eerste helft een mager beestje. Beide ploegen neutraliseerden elkaar.

#SalePute : quand la misogynie explose sur internet Heurts à Jérusalem-Est : Amnesty fustige un 'usage illégal de la force' par Israël Le variant indien, 2,5 fois plus contagieux, et moins reconnaissable par les vaccins actuels, va 'probablement' devenir dominant en Belgique

Bij de pauze bracht Philippe Clement sterspeler Noa Lang, hersteld van een blessure aan het bovenbeen, in. Zijn surplus aan kwaliteit maakte al snel het verschil. Acht minuten in de tweede periode zette Lang een actie op, draaide rond zijn as en schoof de 0-1 voorbij Wellenreuther. De Duitse goalie van paars-wit hield op het uur De Ketelaere van de 0-2. Anderlecht leek rijp voor de slachtbank, maar uit het niets maakte Nmecha (72.) plots voor Anderlecht gelijk. De spits van de Brusselaars tikte een voorzet van invaller Amuzu tegen de touwen, zijn eerste veldgoal in 2021. En nu zat Club plots in de problemen. Sambi Lokonga (76.) waagde zijn kans van ver en Mignolet verkeek zich zowaar op het schot van de Anderlecht-middenvelder. Anderlecht stond plots 2-1 voor. Club zette in het slot nog alles op alles, maar kwam niet meer verder dan een poging van Lang (op Wellenreuther). Het bleef 2-1.

Eerder zondag won Racing Genk de Limburgse derby tegen STVV met 4-0. KV Kortrijk diende rode lantaarn Waasland-Beveren een 3-4 nederlaag toe. Later zondag (om 20u45) is er nog Beerschot-Oostende. Maandag (om 20u45) sluiten Moeskroen en Antwerp de 33e speeldag af. headtopics.com

De partij in het Lotto Park begon vrij gesloten maar de eerste kans, na twaalf minuten, leek wel meteen een doelpunt op te leveren. Vormer scoorde dankzij een deviatie van Miazga. Blauw-zwart kon even juichen, maar de VAR constateerde miniem buitenspel van de Brugse aanvoerder en het doelpunt werd afgekeurd. Anderlecht haalde opgelucht adem en reageerde met een kopbal van Miazga (naast). Verder was de eerste helft een mager beestje. Beide ploegen neutraliseerden elkaar. Bij de pauze bracht Philippe Clement sterspeler Noa Lang, hersteld van een blessure aan het bovenbeen, in. Zijn surplus aan kwaliteit maakte al snel het verschil. Acht minuten in de tweede periode zette Lang een actie op, draaide rond zijn as en schoof de 0-1 voorbij Wellenreuther. De Duitse goalie van paars-wit hield op het uur De Ketelaere van de 0-2. Anderlecht leek rijp voor de slachtbank, maar uit het niets maakte Nmecha (72.) plots voor Anderlecht gelijk. De spits van de Brusselaars tikte een voorzet van invaller Amuzu tegen de touwen, zijn eerste veldgoal in 2021. En nu zat Club plots in de problemen. Sambi Lokonga (76.) waagde zijn kans van ver en Mignolet verkeek zich zowaar op het schot van de Anderlecht-middenvelder. Anderlecht stond plots 2-1 voor. Club zette in het slot nog alles op alles, maar kwam niet meer verder dan een poging van Lang (op Wellenreuther). Het bleef 2-1. Eerder zondag won Racing Genk de Limburgse derby tegen STVV met 4-0. KV Kortrijk diende rode lantaarn Waasland-Beveren een 3-4 nederlaag toe. Later zondag (om 20u45) is er nog Beerschot-Oostende. Maandag (om 20u45) sluiten Moeskroen en Antwerp de 33e speeldag af.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Spectaculaire Club Brugge - Anderlecht eindigt op 2-2Op de eerste speeldag van de Champions' play-off hielden Club Brugge en Anderlecht elkaar in evenwicht. Een erg interessante pot eindigde op 2-2. ClubBrugge rscanderlecht Terechte uitslag, en dan moet Anderlecht nog met 10 komen te staan, schandalige fout van Cullen, waar was de Var weer.

Hoe Club Brugge de play-offs als labo gebruiktBijwijlen slordig was het spel van Club Brugge, waar Hans Vanaken minder de lijnen uitzet en het flankenspel weg is. Gelukkig was er Bas Dost om een en ander recht te trekken.

Genk blaast titelstrijd nieuw leven in met klinkende zege tegen Club BruggeRacing Genk heeft vrijdagavond de openingswedstrijd van de tweede speeldag in de Champions' play-off met 3-0 gewonnen van landskampioen en competitieleider Club Brugge, dat met een één op zes in de play-offs aan bezinning toe is.

Bas Dost (Club Brugge): 'Kevin De Bruyne is een uitzondering, hij speelt áltijd de juiste pass'Club Bruggespits Bas Dost werd in zijn carrière al bediend door Kevin De Bruyne (Wolfsburg) en Bruno Fernandes (Sporting Lissabon). Wie is volgens hem de strafste foerier?

Hoe gaat het nog met Club Brugge-huurling Dennis bij Köln?Hoe zou het nog zijn met Emmanuel Dennis, de spits die door Club Brugge voor 1,2 miljoen euro wordt uitgeleend aan FC Köln? De 23-jarige Nigeriaanse vleugelaanvaller kan niet overtuigen in Duitsland.

KRC Genk - Club Brugge: titelrace gelopen of opnieuw spannend?KRC Genk krijgt morgenavond op eigen veld de kans om de titelrace nieuw leven in te blazen. En Club Brugge K.V. om de puntjes op de i te zetten... Wat wordt het?