Amerikaanse universiteit reikt 490 miljoen dollar uit aan slachtoffers van seksueel misbruik

20-01-22 05:24:00

Het gaat om slachtoffers van de arts Richard Anderson, die werkte aan de universiteit.

Vrtnws

Amerikaanse universiteit reikt 490 miljoen dollar uit aan slachtoffers van seksueel misbruik vrtnws

Het gaat om slachtoffers van de arts Richard Anderson, die werkte aan de universiteit.

Joppe Matyn17 minHonderden studenten, voornamelijk mannen, en leden van sportteams hebben Richard Anderson de afgelopen jaren beschuldigd van seksueel misbruik. Dat zou gebeurd zijn tijdens routineonderzoeken. In 2020 startte de universiteit met een bemiddelingsproces om compensaties te geven aan de slachtoffers. Dat gebeurde onder auspiciën van een federale rechter.

Er is nu overeengekomen dat de universiteit in totaal 490 miljoen dollar zal toekennen aan de slachtoffers. Daarvan gaat 460 miljoen naar de 1.050 slachtoffers die al bekend zijn en 30 miljoen naar slachtoffers die zich nog willen melden. Dat kan nog tot 31 juli.

Lire la suite:
VRT NWS »

DPG Media Privacy Gate

Vier verdachten van gewelddadige home invasion in Hoboken opgepakt: daders waren uit op bitcoins van slachtofferDe federale gerechtelijke politie in Antwerpen heeft de vier verdachten van een gewelddadige home invasion in Hoboken opgespoord en opgepakt. De raadkamer ...

Wim Vandenbroeck uit Edegem rijdt rally rond Baltische Zee ten voordele van slachtoffers van overstromingenHet geld dat hij inzamelt, gaat naar Team Eclairs. Die groep vrijwilligers trekt nog elk weekend naar de getroffen regio. Rally zo een vervuilende race tegen de tijd met veel fijn stof en CO2 uitstoot....... waardoor dat de aarde opwarmt en er overstromingen zijn..... Hij wou het eerst rond Edegem doen maar hij geraakte niet op tijd door Mortsel.

DPG Media Privacy Gate“hulp”

DPG Media Privacy GateZwarte diamanten zeldzaam? Hahahahahahahahahaha

DPG Media Privacy Gate

De Universiteit van Michigan in de VS gaat bijna een half miljard dollar geven aan een duizendtal voormalige studenten en atleten die seksueel zijn misbruikt door een arts die verbonden is aan de universiteit..Hoboken - De federale gerechtelijke politie in Antwerpen heeft de vier verdachten van een gewelddadige home invasion in Hoboken opgespoord en opgepakt.Wim Vandenbroeck uit Edegem gaat volgende maand de Baltic Sea Circle rijden.

Het gaat om slachtoffers van de arts Richard Anderson, die jarenlang werkte aan de universiteit en in 2008 is overleden. Joppe Matyn 17 min Honderden studenten, voornamelijk mannen, en leden van sportteams hebben Richard Anderson de afgelopen jaren beschuldigd van seksueel misbruik. Dat zou gebeurd zijn tijdens routineonderzoeken. Vandaag om 19:13 Op vrijdag 14 januari ontving de Antwerpse politie ’s ochtends een oproep van een ongerust familielid over een home invasion die nog volop aan de gang zou zijn in de Hertog van Brabantlei in Hoboken. In 2020 startte de universiteit met een bemiddelingsproces om compensaties te geven aan de slachtoffers. Dat gebeurde onder auspiciën van een federale rechter. Op 6 maart zouden Wim en zijn teamgenoot daar weer terug moeten zijn, na zo'n 7.

Er is nu overeengekomen dat de universiteit in totaal 490 miljoen dollar zal toekennen aan de slachtoffers. Met bijstand van het snelleresponsteam (SRT) viel de politie de woning binnen. Daarvan gaat 460 miljoen naar de 1.050 slachtoffers die al bekend zijn en 30 miljoen naar slachtoffers die zich nog willen melden. Dat kan nog tot 31 juli. (32) en Mohamed E. "We hopen dat deze overeenkomst de overlevenden in staat zal stellen hun genezingsproces te beginnen", verklaarde Jordan Acker, de voorzitter van de raad van bestuur van de universiteit, in een verklaring. "Je mag bijvoorbeeld geen gps en snelwegen gebruiken.

"Het werk dat twee jaar geleden is gestart, toen de eerste slachtoffers de moed hadden om te praten, zal verdergezet worden." In de staat Michigan kwam de voorbije jaren nog een ander groot misbruikschandaal aan het licht, deze keer in de turnwereld. “Een van hen had een rugzak bij, waarin een revolver, een machete, een hamer, een schaar en ducttape zaten”, aldus Aerts. Onder meer meervoudig olympisch en wereldkampioene Simone Biles was één van de slachtoffers. Larry Nassar, de voormalige arts van het Amerikaanse turnteam, werd veroordeeld tot 175 jaar celstraf voor het misbruik van honderden turnsters. Nassar was verbonden aan de Michigan State University. “Ze hadden hem geslagen en vastgebonden. "Ik doe de rally samen met een zeilmaat, dus kaartlezen en navigeren dat kunnen we wel.

Meer weten over .