Alweer een prijs in het buitenland: Thibaut Courtois redt penalty en helpt Real Madrid mee aan Spaanse Supercup

16-01-22 23:45:00

Thibaut Courtois redt penalty en helpt Real Madrid mee aan Spaanse Supercup

Athletic Bilbao, Sport Voor Homepage

Thibaut Courtois redt penalty en helpt Real Madrid mee aan Spaanse Supercup

Real Madrid heeft de Spaanse Supercup gewonnen. In Jeddah (Saudi-Arabië) won het met 2-0 van Athletic Bilbao , en daar mocht het onder meer Thibaut Courtois ...

Real Madrid heeft de Spaanse Supercup gewonnen. In Jeddah (Saudi-Arabië) won het met 2-0 van Athletic Bilbao, en daar mocht het onder meer Thibaut Courtois voor danken. De doelman van de Rode Duivels redde in de slotfase een strafschop, al stond de eindstand (2-0) toen ook al op het bord. Luka Modric en Karim Benzema zorgden voor de goals. Voor Courtois is het al zijn twaalfde prijs in het buitenland.

Real Madrid nam al snel het heft in handen in de wedstrijd, maar het duurde een tijdje voor Los Blancos het doel vonden. Na 38 minuten was het dan toch raak, met dank aan Luka Modric. Op aangeven van een bedrijvige Rodrygo duwde hij de 1-0 tegen de touwen, waarmee de intussen 36-jarige Kroaat de oudste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Supercopa werd. In de tweede helft kreeg Bilbao vervolgens al vroeg een uppercut te verwerken toen Real Madrid wegens hands een penalty toegewezen kreeg. Karim Benzema twijfelde niet en trapte de 2-0 binnen.

Lire la suite: Nieuwsblad.be »

Reuzenrad op Steenplein in Antwerpen na ruim een jaar afgebrokenHet reuzenrad stond 14 maanden aan de Kaaien en bepaalde mee de skyline van de stad.

Le Real Madrid remporte la Supercoupe d’Espagne face à Bilbao (2-0), Thibaut Courtois arrête un penaltyEden Hazard est une nouvelle fois resté sur le banc.

Animatiefilm van Gentse filmmaker geselecteerd voor prestigieus Filmfestival van BerlijnAnimatiefilm van Gentse filmmaker geselecteerd voor prestigieus Filmfestival van Berlijn vrtnws

Djokovic, de belichaming van het idee dat regels niet gelden voor de rijken en machtigenDe Servische toptennisser Novak Djokovic is uit Australië gezet. Een gerechtelijke uitspraak maakt een eind aan de krachtmeting tussen topsport en het Aust... Dit is toch pure MISINFORMATIE! Hij had gewoon een visum om te gaan spelen in Australië!! Bovendien 👇 Hij komt dan ook uit Europa, toch?

Le Real Madrid s’offre la Supercoupe d’Espagne face à Bilbao, Courtois impérial, Hazard sur le bancLe Real s’est offert, ce dimanche soir, sa 12e Supercoupe d’Espagne en venant à bout de l’ Athletic Bilbao (2-0). Un...

Britse premier Johnson verder in het nauw door nog meer illegale feestjesIn het Verenigd Koninkrijk is aan het licht gekomen dat het personeel van Downing Street ook tijdens de coronalockdowns een wekelijkse drinks hield, ondanks het verbod op dergelijke feestjes En denken we nu allemaal dat dat alleen in de UK gebeurt 🤔🤨 Gelukkig is Brexit al gestemd !!

Mail Real Madrid heeft de Spaanse Supercup gewonnen.Artikel van Radio 2 Het reuzenrad werd in november 2020 opgebouwd vlakbij het Steen.AFP Grâce au premier but de la saison de Luka Modric (38e) et à un penalty de Karim Benzema, le Real Madrid a remporté sa 12e Supercoupe d’Espagne 2-0 au détriment de l’Athletic Bilbao, dimanche à Ryad, en Arabie saoudite.Of de film van de Gentse cineaste ook wint in Berlijn weten we op 20 februari.

In Jeddah (Saudi-Arabië) won het met 2-0 van Athletic Bilbao, en daar mocht het onder meer Thibaut Courtois voor danken. De doelman van de Rode Duivels redde in de slotfase een strafschop, al stond de eindstand (2-0) toen ook al op het bord. Toch besliste de uitbater om het te laten staan, omdat het te veel zou kosten om het af te breken. Luka Modric en Karim Benzema zorgden voor de goals. En faisant tourner proprement techniquement le ballon au milieu de terrain, les Merengues ont muselé les Basques. Voor Courtois is het al zijn twaalfde prijs in het buitenland. Voor velen was het de ideale plaats om foto's te maken met het kleurrijk verlichte reuzenrad op de achtergrond. Real Madrid nam al snel het heft in handen in de wedstrijd, maar het duurde een tijdje voor Los Blancos het doel vonden. Internationale doorbraak Raes maakte eerder al internationale naambekendheid met haar animatiefilm "Catherine".

Na 38 minuten was het dan toch raak, met dank aan Luka Modric. De voorbije dagen werd het reuzenrad afgebroken, de onderdelen werden op grote vrachtwagens geladen. Simon a d’abord dévié en corner une frappe sèche du milieu du Real (27e) avant de sortir d’une claquette un coup de tête, qui semblait redescendre sous la barre (28e). Op aangeven van een bedrijvige Rodrygo duwde hij de 1-0 tegen de touwen, waarmee de intussen 36-jarige Kroaat de oudste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Supercopa werd. In de tweede helft kreeg Bilbao vervolgens al vroeg een uppercut te verwerken toen Real Madrid wegens hands een penalty toegewezen kreeg. Foto: Radio 2 Zicht op de skyline in Antwerpen afgelopen zomer, toen nog met het bekende reuzenrad. Karim Benzema twijfelde niet en trapte de 2-0 binnen. L’Athletic n’a pas abdiqué pour autant mais il était difficile de marquer sans cadrer pas un tir. De buit leek binnen, want Bilbao kon nadien nooit echt een vuist maken.

Tot vlak voor het einde, toen Eder Militão de bal met de hand uit het doel hield. Een rode kaart voor de verdediger en een penalty voor Bilbao waren het logische gevolg. Le gardien des Diables rouges n’avait eu aucun arrêt à effectuer avant qu’un dégagement d’Eder Militao ne soit contré par Nico Serrano (84e). Maar een aansluitingstreffer kwam er niet, want Thibaut Courtois hield met het been de elfmeter van Raul Garcia tegen. Eindstand: 2-0. Voor Thibaut Courtois is het al de veertiende clubprijs uit zijn carrière en zijn twaalfde in het buitenland (met Racing Genk pakte hij de Belgische titel en beker, red.

) . Met Chelsea won hij tweemaal de Premier League, de FA Cup en League Cup. Met Atlético Madrid won hij de Spaanse landstitel, de Copa del Rey, de Europa League en de Europese Supercup. Met zijn huidige club Real Madrid pakte hij ook al één keer de Spaanse landstitel en het WK voor clubs, aangevuld met twee Supercopa’s. .