Alleen Haaland is beter dan Jonathan David

'Met een verhouding van 1 kans en 1 doelpunt zit Jonathan David vandaag bij de absolute topspelers.'

Jonathan David

04-12-21 13:31:00

'Met een verhouding van 1 kans en 1 doelpunt zit Jonathan David vandaag bij de absolute topspelers.'

Ieder weekend geven we toelichting bij een opmerkelijke gebeurtenis in het buitenlandse voetbal. Frédéric Vanheule heeft het deze week over het fenomeen Jonathan David bij Lille OSC.

Terwijl de meeste van zijn ploegmaats bij Lille OSC dit seizoen uitblinken door een gebrek aan regelmaat schittert de kwikzilveren Jonathan David (21) bij de Noord-Fransen gewoonweg altijd.Ter staving is het altijd goed om er de cijfergegevens uit de Ligue 1 bij te nemen. De Canadese goaltjesdief zit na 16 speeldagen (13 als titularis, 3 als invaller) aan 10 doelpunten in 1.139 minuten, waaronder twee strafschoppen.

Maar ook in de Champions League is de ex-speler van KAA Gent de levenslijn van coach Jocelyn Gourvennec, want in groep G staan de Rijselaars na vijf speeldagen op kop met acht punten, voor RB Salzburg (7), FC Sevilla (6) en VfL Wolfsburg (5). Woensdag moet David in Duitsland zijn team over de streep trekken, nadat hij eerder al goed was voor twee doelpunten in vijf duels.

Gestegen marktwaardeVoor 27 miljoen euro (dat mits bonussen kan oplopen tot 32 miljoen euro) werd de minzame aanvaller weggehaald uit de Jupiler Pro League, maar intussen wordt zijn marktwaarde al ingeschat op minstens 35 miljoen euro. Ondanks een moeizame start groeide David bij Lille OSC uit tot een ultradodelijk wapen. headtopics.com

Bommetje bij Club Brugge: Ignace Van der Brempt weigert te spelen tegen Union en is op weg naar Salzburg

Heel Europa kent zijn naam en reputatie, want inzake cijfermateriaal doet alleen Erling Haaland (Borussia Dortmund) als speler die werden geboren na 2000 nog beter.Zijn goals stralen vertrouwen uit, verraden veel opportunisme voor doel en tonen met welke chirurgische precisie hij alles perfect uitvoert. Met een verhouding van 1 kans en 1 doelpunt zit Jonathan David vandaag bij de absolute topspelers.

Hoe hij zich handig vrijspeelt en beweegt tussen de linies, daarmee onderscheidtJozich van vele andere koele afwerkers in de Europese topcompetities. Bayern München en Arsenal liggen naar verluidt al op de loer.Terwijl de meeste van zijn ploegmaats bij Lille OSC dit seizoen uitblinken door een gebrek aan regelmaat schittert de kwikzilveren Jonathan David (21) bij de Noord-Fransen gewoonweg altijd. Ter staving is het altijd goed om er de cijfergegevens uit de Ligue 1 bij te nemen. De Canadese goaltjesdief zit na 16 speeldagen (13 als titularis, 3 als invaller) aan 10 doelpunten in 1.139 minuten, waaronder twee strafschoppen. Maar ook in de Champions League is de ex-speler van KAA Gent de levenslijn van coach Jocelyn Gourvennec, want in groep G staan de Rijselaars na vijf speeldagen op kop met acht punten, voor RB Salzburg (7), FC Sevilla (6) en VfL Wolfsburg (5). Woensdag moet David in Duitsland zijn team over de streep trekken, nadat hij eerder al goed was voor twee doelpunten in vijf duels.Voor 27 miljoen euro (dat mits bonussen kan oplopen tot 32 miljoen euro) werd de minzame aanvaller weggehaald uit de Jupiler Pro League, maar intussen wordt zijn marktwaarde al ingeschat op minstens 35 miljoen euro. Ondanks een moeizame start groeide David bij Lille OSC uit tot een ultradodelijk wapen.Heel Europa kent zijn naam en reputatie, want inzake cijfermateriaal doet alleen Erling Haaland (Borussia Dortmund) als speler die werden geboren na 2000 nog beter.Zijn goals stralen vertrouwen uit, verraden veel opportunisme voor doel en tonen met welke chirurgische precisie hij alles perfect uitvoert. Met een verhouding van 1 kans en 1 doelpunt zit Jonathan David vandaag bij de absolute topspelers. Hoe hij zich handig vrijspeelt en beweegt tussen de linies, daarmee onderscheidt Jo zich van vele andere koele afwerkers in de Europese topcompetities. Bayern München en Arsenal liggen naar verluidt al op de loer.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Wat met de jeugdspelers van Anderlecht? 'Kompany laat hen starten als ze er klaar voor zijn'Van de tien spelers van eigen huis die in de A-kern zitten, maakte er slechts één meer speelminuten dan vorig seizoen. Zouden de Neerpede-boys niet beter andere lucht opzoeken? Analyse met een aantal getuigen die samen bijna 25 jaar in het paars hebben gespeeld.

Hugo Lloris over goede vriend Luka Elsner: 'Hij heeft altijd de drive gehad om beter te willen doen dan de rest'Wie is de persoon achter Luka Elsner? Goeie vriend en wereldkampioen Hugo Lloris vertelt tegen Sport/Voetbalmagazine over de coach van Standard_RSCL.

Bart Swings verbetert vier jaar oud Belgisch record op vijf kilometerNergens ter wereld wordt sneller geschaatst dan op de hooglandpiste in het Amerikaanse Salt Lake City. Bart Swings weet dat. Op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden op de Utah Olympic Oval verbeterde Swings vrijdag prompt zijn vier jaar oude Belgische record op de 5.000 meter. De nieuwe tijd is 6:08.76, drie seconden sneller dan destijds.

Frank Raes: 'Antwerp gaat nog kampioen worden. Maar of dat dit jaar zal zijn...'Frank Raes neemt zijn tijd om te praten over official_rafc en kbeerschotva aan de vooravond van de derby. 'Noem mij iemand in 1A die beter tegen een bal kan trappen dan Holzhauser.'

Anthony Moris: 'Union koopt geen spelers, maar mensen'Een goeie ploeg steunt altijd op een goeie keeper. Toch telde Anthony Moris van competitieleider Union vóór dit seizoen meer selecties met Luxemburg dan wedstrijden in de hoogste klasse.