Algerije, het land waar het nationale team een hele natie vorm gaf

Het Algerijnse enthousiasme voor voetbal gaat tot ver buiten de eigen landsgrenzen en is in de loop der jaren een wereldwijd fenomeen geworden.

Algerije

15-01-22 16:57:00

Het Algerijnse enthousiasme voor voetbal gaat tot ver buiten de eigen landsgrenzen en is in de loop der jaren een wereldwijd fenomeen geworden.

Het Algerijnse enthousiasme voor voetbal gaat tot ver buiten de eigen landsgrenzen en is in de loop der jaren een wereldwijd fenomeen geworden. De Afrika Cup is momenteel het toneel voor deze liefde die de Fennecs voelen voor de ronde bal, en die hen deels het onafhankelijk leven heeft gegeven.

De thriller van vorige zomer ging door op de avond van 7 juli. Op het programma stond een ouderwetse derby tussen Italië en Spanje. Een tactisch steekspel met in de hoofdrollen de pragmatische Roberto Mancini en de romantische Luis Enrique. Ondanks een enorm Spaans overwicht scoorde Federico Chiesa de eerste treffer, heel laat gevolgd door eentje van Alvaro Morata waardoor er 120 minuten gespeeld moesten worden.

Op dat moment kiest de regisseur om een kijkje te nemen in het publiek. En daar, te midden van een zee Spaanse kleuren, zien we een Algerijnse vlag. En het beeld met de trotse Algerijnen blijft terugkeren, tot groot jolijt van de andere toeschouwers. Het is een zicht dat ieder weekend in elk werelddeel voorkomt: een Algerijnse vlag in een voetbalstadion. Maar de running gag verhult eigenlijk een veel complexer fenomeen.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Het stadhuis en de kathedraal in volle glorie: de Grote Werken in Antwerpen in 2022Een nieuw jaar betekent de start van een aantal nieuwe werven in Antwerpen. Andere grote projecten worden dan weer opgeleverd of gaan een nieuwe fase in. M... Beter de grote werken ondergronds ne keer restaureren.

Spice app je seksleven: met deze apps hou je het spannend in de slaapkamerJe gsm is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij een seksspeeltje. Toch kan het gebruik ervan een spannende aanvulling zijn voor jou en je pa... Mensenlevens, kinderlevens worden kapot gemaakt in ons land, 'journalisten' houden zich bezig met deze zaken. Niveau daalt met de dag. Om fier op te zijn. 🤮

Hoe Virginia Woolf de agenda van het twintigste-eeuwse feminisme opsteldeGender, androgynie, seksualiteit, het patriarchaat, de canon, de vrouwelijke schriftuur: het zijn allemaal thema's die aan bod komen in Je eigen kamer, het feministische essay van Virgina Woolf, dat bijna een eeuw na publicatie nog opvallend actueel is.

President Luis Arce reactiveert economie: 'Lithium moet het leven van de Bolivianen verbeteren'Bolivia werd de voorbije jaren hard getroffen door politieke en sociale onrust en door de covidpandemie. Toch heeft het land toekomst dankzij zijn enorme lithiumvoorraad, aldus president Luis Arce in een exclusief interview.

Verkeersspecialist van VRT geraakt niet op het werk: “De schuld van mijn kat”Hilariteit op radiozender Studio Brussel vrijdagochtend toen verkeersspecialist Hajo Beeckman er vertelde waarom hij van thuis aan het werken was. Het blee... Ok… dit is nieuws?

Big brother-kandidaten twijfelen aan oprechtheid van kussende medebewoners: “Is het voor de boekskes?”Amper twee weken is het Big Brother-huis opnieuw bewoond en er is al een romance ontstaan. Volgens sommige bewoners gaat het echter om een ‘showmance’. Be... ik denk van wel om tegen elkaar op te zetten en in de media te komen