Julian Alaphilippe

Julian Alaphilippe

Alaphilippe verovert 2e wereldtitel op rij, Stuyven valt net naast podium

Alaphilippe verovert 2e wereldtitel op rij, Stuyven valt net naast podium

26-09-21 18:10:00

Alaphilippe verovert 2e wereldtitel op rij, Stuyven valt net naast podium

Julian Alaphilippe heeft zondag op het WK wielrennen in België zijn tweede opeenvolgende wereldtitel op de weg veroverd. De 29-jarige Fransman maakte net voor het ingaan van de laatste ronde het verschil en reed na 268,30 kilometer tussen Antwerpen en Leuven solo over de meet.

Keer gedeeld © belgaDe Nederlander Dylan van Baarle won de sprint om het zilver voor de Deen Michael Valgren en Jasper Stuyven, die in zijn thuisstad zuur als vierde eindigde. De Belgische kopman Wout van Aert kon niet meedoen om eremetaal en eindigde als elfde, op 1:18.

'Je préconise le retour du masque à l’école secondaire' déclare Yves Van Laethem Afghanistan : manifestation de femmes à Kaboul pour dénoncer le 'silence' du monde Très british et sans filtre: que penser du nouveau portrait d'Elisabeth diffusé par le Palais Royal pour ses 20 ans ?

Na de start onder grote publieke belangstelling op de Grote Markt in Antwerpen zette het peloton koers richting Leuven waar een lokale lus in en rond Leuven met vier hellingen en een Flandrienlus met zes hellingen wachtten, die verschillende keren werden aangedaan.

Onderweg moesten de renners 2.562 hoogtemeters overbruggen die verspreid lagen over 42 hellingen. Vijf renners slaagden er na een handvol kilometers in, na enkele vruchteloze pogingen, om een kloofje te slaan: de Zweed Kim Magnusson, Est Oskar Nisu, Rus Pavel Kotsjetkov, Ecuadoriaan Joel Levi Burbano en Colombiaan José Tito Hernandez. De Mongool Jambaljamts Sainbayar, Ier Rory Townsend en Oostenrijker Patrick Gamper maakten haast meteen de oversteek. Deze achtkoppige kopgroep reed weg van het peloton, dat zijn achterstand liet oplopen tot vijf minuten. headtopics.com

Voor de Fransman Benoît Cosnefroy ging het in het peloton evenwel niet snel genoeg en hij versnelde. Remco Evenepoel en de Deen Magnus Cort sprongen mee, net als nadien nog enkele andere renners waarbij Tim Declercq. Zij maakten jacht op de kopgroep, maar kregen de kloof niet dicht. Na veertig kilometer rekende het peloton Evenepoel en co. weer in. Ook de kopgroep was eraan voor de moeite.

Het peloton legde er de pees op, maar nieuwe ontsnappingen bleven uit. Even over halfweg koers reed een groep van elf renners weg. Evenepoel was bij de pinken en sprong mee. Die groep dunde uit, en kreeg nadien het gezelschap van onder meer Julian Alaphilippe, Van Aert, Stuyven en Mathieu van der Poel. Alaphilippe probeerde op de Smeysberg met nog vijftig kilometer te gaan weg te rijden, maar kwam niet ver.

Onder impuls van een onvermoeibare Evenepoel hield de kopgroep het tempo hoog. Met de meet in zicht nam de nervositeit toe, en Evenepoel liet zich met nog ruim 25 kilometer te gaan bollen. Alaphilippe schudde bij het ingaan van de laatste twintig kilometer meermaals aan de boom. Op de Sint-Antoniusberg, vlak voor het ingaan van de slotronde, raakte hij weg. De Fransman gaf geen krimp en trapte stevig door.

Alaphilippe liet zich niet meer verrassen en reed solo over de meet. Van Baarle won ruim een halve minuut nadien de sprint om het zilver.Alaphilippe volgt op de erelijst zichzelf op, na zijn triomf vorig jaar in Imola. Wout Van Aert eindigde toen als tweede. headtopics.com

Sept jeunes travailleurs sur dix préfèrent aller au travail en voiture d'après une étude La SNCB ferme quatre guichets de plus dans le Hainaut de ce 1er novembre Rapport du Conseil supérieur de la santé sur le nucléaire : Marie-Christine Marghem (MR) veut entendre les auteurs à la Chambre

De Nederlander Dylan van Baarle won de sprint om het zilver voor de Deen Michael Valgren en Jasper Stuyven, die in zijn thuisstad zuur als vierde eindigde. De Belgische kopman Wout van Aert kon niet meedoen om eremetaal en eindigde als elfde, op 1:18.Na de start onder grote publieke belangstelling op de Grote Markt in Antwerpen zette het peloton koers richting Leuven waar een lokale lus in en rond Leuven met vier hellingen en een Flandrienlus met zes hellingen wachtten, die verschillende keren werden aangedaan. Onderweg moesten de renners 2.562 hoogtemeters overbruggen die verspreid lagen over 42 hellingen. Vijf renners slaagden er na een handvol kilometers in, na enkele vruchteloze pogingen, om een kloofje te slaan: de Zweed Kim Magnusson, Est Oskar Nisu, Rus Pavel Kotsjetkov, Ecuadoriaan Joel Levi Burbano en Colombiaan José Tito Hernandez. De Mongool Jambaljamts Sainbayar, Ier Rory Townsend en Oostenrijker Patrick Gamper maakten haast meteen de oversteek. Deze achtkoppige kopgroep reed weg van het peloton, dat zijn achterstand liet oplopen tot vijf minuten. Voor de Fransman Benoît Cosnefroy ging het in het peloton evenwel niet snel genoeg en hij versnelde. Remco Evenepoel en de Deen Magnus Cort sprongen mee, net als nadien nog enkele andere renners waarbij Tim Declercq. Zij maakten jacht op de kopgroep, maar kregen de kloof niet dicht. Na veertig kilometer rekende het peloton Evenepoel en co. weer in. Ook de kopgroep was eraan voor de moeite. Het peloton legde er de pees op, maar nieuwe ontsnappingen bleven uit. Even over halfweg koers reed een groep van elf renners weg. Evenepoel was bij de pinken en sprong mee. Die groep dunde uit, en kreeg nadien het gezelschap van onder meer Julian Alaphilippe, Van Aert, Stuyven en Mathieu van der Poel. Alaphilippe probeerde op de Smeysberg met nog vijftig kilometer te gaan weg te rijden, maar kwam niet ver. Onder impuls van een onvermoeibare Evenepoel hield de kopgroep het tempo hoog. Met de meet in zicht nam de nervositeit toe, en Evenepoel liet zich met nog ruim 25 kilometer te gaan bollen. Alaphilippe schudde bij het ingaan van de laatste twintig kilometer meermaals aan de boom. Op de Sint-Antoniusberg, vlak voor het ingaan van de slotronde, raakte hij weg. De Fransman gaf geen krimp en trapte stevig door. Alaphilippe liet zich niet meer verrassen en reed solo over de meet. Van Baarle won ruim een halve minuut nadien de sprint om het zilver. Alaphilippe volgt op de erelijst zichzelf op, na zijn triomf vorig jaar in Imola. Wout Van Aert eindigde toen als tweede.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Julian Alaphilippe: 'De Vlaamse en Waalse klassiekers ga ik niet nog eens combineren'Exclusief voor Sport/Voetbalmagazine blikt Julian Alaphilippe terug op zijn jaar als wereldkampioen. 'Of de regenboogtrui vleugels geeft, weet ik niet. Wat ik wel zeker weet, is dat de trui zwaar weegt.'

Exploit monumental: Julian Alaphilippe sacré champion du monde avec panache, pas de médaille pour la Belgique Julian Alaphilippe a conservé son titre de champion du monde de cyclisme sur route. Le Français a remporté en solitaire la course en ligne des ... Hier, certains des 'champions' belges autoproclamés ont déclaré que toutes les médailles devaient leur être attribuées d'office, vu leur supériorité dans ce sport. Un peu d'humilité de leur part rendrait ce sport plus agréable.

Club Brugge blijft steken op 1-1 gelijkspel tegen stug OHLClub Brugge is vrijdag op de zesde speeldag in eigen huis niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen OH Leuven. Club kwam in de eerste helft tegen de gang van het spel achter en wist in de tweede helft maar een van de vele kansen te benutten. OHL = PSG

David Hubert blikt terug op 299 1A-wedstrijden: 'En toen begon Matoukou te preken, als een priester'Zaterdag speelt David Hubert (33) met Zulte Waregem, in de derby tegen KV Kortrijk, zijn 300e match in de Belgische Jupiler Pro/Proximus League. Een profcarrière die bijna veertien jaar geleden begon en waarin de middenvelder de mooie én lelijke kanten van het voetbal leerde kennen. Een terugblik, aan de hand van zeven matchen.

Voorbeschouwing WK wielrennen: de Belgen, de uitdagers en het parcoursHet WK in Vlaanderen sluit zondag af met de wegrit van 268,3 km van Antwerpen naar Leuven. Topfavoriet is Wout van Aert, maar er staan heel wat jongens te trappelen om z'n droom uit elkaar te doen spatten. Magnus Cort, Peter Sagan, Sonny Colbrelli, Julian Alaphilippe en Mathieu van der Poel zijn maar enkele namen die hem het leven zuur kunnen maken. Wk in België bedoel je ?

Jupiler Pro League: STVV pakt winst bij Standard, Zulte en Kortrijk spelen gelijkOp de negende speeldag van de Jupiler Pro League heeft Sint-Truiden zaterdag met 1-2 gewonnen bij Standard. De Luikenaars en de Limburgers delen zo de achtste plaats met 13/27. Het burenduel tussen Zulte Waregem en Kortrijk eindigde op 2-2.