Al 61 rekruten in opleiding voor Antwerps havenbeveiligingskorps

  • 📰 Nieuwsblad_be
  • ⏱ Reading Time:
  • 46 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 22%
  • Publisher: 50%

De opleiding tot beveiligingsagent die in mei werd opgestart om het nieuwe havenbeveiligingskorps in de Antwerpse haven te bevolken, telt intussen al 61 rekruten. In totaal mikt de federale politie op 70 beveiligingsagenten, die in de loop van het voorjaar van 2024 op het terrein aan de slag moeten gaan.

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

Het havenbeveiligingskorps dat in de schoot van de Antwerpse scheepvaartpolitie werd gecreëerd, is een van de voornaamste federale maatregelen om de drugscriminaliteit te bestrijden. Momenteel zijn er al 50 bestaande beveiligingsagenten aan toegewezen, maar het is dus de bedoeling dat zij binnenkort worden vervangen door 70 nieuw opgeleide rekruten.

De inschrijvingsperiode is intussen afgelopen en leverde meer dan 400 kandidaten op. Tot nu toe zijn er 61 al door de selectie geraakt én aan de opleiding begonnen. Een laatste groep start in december. Volgens de federale politie is het slaagpercentage na de selectieprocedure, dus eens men aan de eigenlijke opleiding begint, erg hoog en zal het gewenste aantal van 70 agenten dus worden bereikt. De opleiding duurt 6 tot 7 maanden.

Bovenop jouw abonnement op het Nieuwsblad heb je gratis toegang tot alle plusartikels op de sites en apps van 4 andere topkranten.Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de meest aangrijpende verhalen en het beste regio- en sportnieuws te brengen.Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de meest aangrijpende verhalen en het beste regio- en sportnieuws te brengen.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Pensioenbonus gaat van start in juli 2024, wat zijn de voordelen voor jou?De nieuwe pensioenbonus telt vanaf 1 juli 2024 mee in de pensioenopbouw van wie blijft doorwerken na zijn of haar (vroegste) pensioendatum. De eerste uitbetaling volgt vanaf 1 januari 2025.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

L’année 2024 d’Eliott Crestan se dessine déjà avec un stage en Turquie : «J’aiEliott Crestan, débarrassé de ses blessures, part en stage en fin de semaine. A neuf mols des Jeux Olympiques, son programme est connu pour 2024.
La source: sudinfo_be - 🏆 1. / 74 Lire la suite »

Groen trekt als Lijst voor Edegem naar gemeenteraadsverkiezingen 2024Groen Edegem verandert van naam en trekt in oktober 2024 naar de verkiezingen met Lijst voor Edegem (L?VE). Die nieuwe volkslijst werd opgericht door zowel partijleden als onafhankelijke inwoners. “De bindende factor is onze liefde voor Edegem.”
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Eurovision 2024 : un célèbre coach de «The Voice» représentera la France à Malmö en Suède (photo)Autant dire que la France met cette fois-ci toutes les chances de son côté...
La source: sudinfo_be - 🏆 1. / 74 Lire la suite »

Les Foo Fighters, première tête d'affiche du festival Rock Werchter 2024Le festival Rock Werchter a dévoilé mercredi la première tête d'affiche de sa prochaine édition: il s'agit des Foo Fighters.
La source: RTL sport - 🏆 10. / 63 Lire la suite »

Nieuwbouw voor schoolcampus Zandpoort gaat in zomer 2024 van start: “Transparantie past perfect bij onze manieDe leerlingen van campus Zandpoort van het Busleyden Atheneum (BA) in Mechelen krijgen in de toekomst les in een nieuwbouw. De werkzaamheden daarvoor gaan in de zomer van 2024 van start. Tegen eind 2025 moet het nieuwe schoolgebouw klaar zijn. Het wordt een brede school, waar zelfs de gangen een functie krijgen.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »