Afscheid van een magiër: Ulrik Le Fèvre keek nog elke ochtend naar de site van Club Brugge

  • 📰 SportVoetbal
  • ⏱ Reading Time:
  • 90 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 39%
  • Publisher: 51%

Belgique Actualités Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

Nooit kon Ulrik Le Fèvre Club Brugge loslaten. De Deen kwam zo lang zijn gezondheid het toeliet vier keer per jaar naar een wedstrijd van blauw-zwart.

Ulrik Le Fèvre is de meest geniale buitenlander die ooit voor Club Brugge voetbalde. De Deen overleed zaterdag op 77-jarige leeftijd na een slepende ziekte.

Nooit kon Ulrik Le Fèvre Club Brugge loslaten. De Deen kwam zo lang zijn gezondheid het toeliet vier keer per jaar naar een wedstrijd van blauw-zwart. Nadien ging hij in de binnenstad kuieren. En het eerste wat hij elke ochtend deed, was surfen naar de website van Club. Hij wilde weten wat er leefde.

Een echte sensatie was het toen Ulrik Le Fèvre medio 1972 door Club Brugge werd aangetrokken. Hij kwam van Borussia Mönchengladbach waar hij als linksbuiten drie jaar lang flitste in de door Günther Netzer gedirigeerde en door Hennes Weisweiler getrainde ploeg. Die periode in de Bundesliga sloopte hem. Het aanbod van Club Brugge was voor de Deen dan ook een geschenk uit de hemel. Maar net nadat hij aan Club zijn jawoord had gegeven kreeg hij een aanbieding van FC Barcelona.

De ommekeer kwam er voor hem toen de legendarische coach Ernst Happel zijn intrede deed bij blauw-zwart. Le Fèvre werd in de rol van spelmaker geduwd en groeide uit tot de absolute patronenlegger van de ploeg. Als linksbuiten had Le Fèvre puur op instinct gevoetbald. Als hij zijn dribbel inzette, wist hij niet goed op welke manier hij zijn tegenstander zou passeren. Op het middenveld parafeerde hij elke aanval, zijn overzicht was fenomenaal.

Het leven werd voor hem een stuk rustiger: in Vejle, een slaperige provinciestad in Jutland, keek hij in een groene omgeving vanuit zijn living uit op een van de vele fjorden die Denemarken rijk is. Die rust paste bij zijn persoonlijkheid. Le Fèvre had heel zijn leven constant naar rustpunten gezocht en wilde daarom nooit trainer worden. Met het voetbal had hij na zijn carrière nog weinig te maken. Hij was wel een erkend FIFA-makelaar, maar spelers had hij niet in zijn portefeuille.

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.
Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 /  🏆 18. in BE

Belgique Dernières Nouvelles, Belgique Actualités

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Zó veel beter en toch niks in handen: Club Brugge wint heenmatch tegen Union in halve finale Croky Cup, maar baalt na late tegentrefferClub had met anderhalf been in de bekerfinale moeten staan. Tot het alweer een goal in het slot slikte. 2-0 of 2-1 tegen Union: een wereld van verschil.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Club verkleint de kloof met Union na makkelijke zege tegen Eupen, goudhaantje Nusa viert terugkeerClub heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Union. Tegen Eupen won het makkelijk: 4-0. Wat ons betreft was het beste nieuws van de avond evenwel de terugkeer van Antonio Nusa.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

La tension monte à CharleroiLes supporters de Charleroi expriment leur colère envers la direction du club après une nouvelle défaite
La source: RTBFsport - 🏆 16. / 53 Lire la suite »

Difficultés financières pour l'AntwerpL'Antwerp, club de foot belge, fait face à des difficultés financières malgré son ascension. Les révélations de la presse flamande mettent en lumière les problèmes financiers du club.
La source: LeVif - 🏆 6. / 67 Lire la suite »

Pour Leko, le Standard peut faire tomber l’Union : 'On n’est pas un club de troisième division et ce n’est pas le Barça'Ce dimanche le Standard fera face à un gros défi dans sa course au maintien avec un déplacement à l’Union, qui vient...
La source: RTBFsport - 🏆 16. / 53 Lire la suite »

Rechter wilde liever werkstraf geven, maar die had Acid geweigerdDe rechtbank van Brugge heeft youtuber Acid veroordeeld voor belaging naar aanleiding van zijn video ‘Mijn top 5 Reuzegommers’. Acid had er zonder strafblad vanaf kunnen komen, maar hij weigerde een werkstraf uit te voeren.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »