Viktor Orban

Viktor Orban

Activist met regenboogvlag op veld tijdens Hongaars volkslied

Een activist met regenboogvlag is woensdag tijdens het Hongaarse volkslied voor aanvang van de wedstrijd tegen Duitsland het veld opgelopen.

23-06-21 22:34:00

De activist liep met de vlag voor de spelers, die opgesteld waren voor de volksliederen. Beveiligingsagenten haalden de persoon van het veld.

Een activist met regenboogvlag is woensdag tijdens het Hongaarse volkslied voor aanvang van de wedstrijd tegen Duitsland het veld opgelopen.

De activist liep met de vlag voor de spelers, die opgesteld waren voor de volksliederen. Beveiligingsagenten haalden de persoon van het veld.De voorbije week ontstond heel wat ophef in de nasleep van een wet die onlangs werd aangenomen in het Hongaarse parlement. Daarmee wordt verboden om homoseksualiteit en het veranderen van sekse te 'promoten' onder jongeren tot 18 jaar. De regering van premier Viktor Orban ziet de wetgeving als een manier om op te komen voor het welzijn van kinderen, maar critici spreken over een aanslag op onder meer de vrijheid van meningsuiting.

'Je préconise le retour du masque à l’école secondaire' déclare Yves Van Laethem Très british et sans filtre: que penser du nouveau portrait d'Elisabeth diffusé par le Palais Royal pour ses 20 ans ? L’énergie nucléaire en Belgique 'ne satisfait pas aux principes de développement durable', conclut le CSS

De gemeenteraad van München wilde de Allianz Arena daarom woensdag, voor het laatste groepsduel van Duitsland op het EK tegen Hongarije, in de regenboogkleuren laten oplichten als vorm van protest tegen de onlangs in Hongarije aangenomen wet. Dat stootte echter op een njet van de UEFA, omdat het om een politieke boodschap gaat.

De activist liep met de vlag voor de spelers, die opgesteld waren voor de volksliederen. Beveiligingsagenten haalden de persoon van het veld. De voorbije week ontstond heel wat ophef in de nasleep van een wet die onlangs werd aangenomen in het Hongaarse parlement. Daarmee wordt verboden om homoseksualiteit en het veranderen van sekse te 'promoten' onder jongeren tot 18 jaar. De regering van premier Viktor Orban ziet de wetgeving als een manier om op te komen voor het welzijn van kinderen, maar critici spreken over een aanslag op onder meer de vrijheid van meningsuiting. De gemeenteraad van München wilde de Allianz Arena daarom woensdag, voor het laatste groepsduel van Duitsland op het EK tegen Hongarije, in de regenboogkleuren laten oplichten als vorm van protest tegen de onlangs in Hongarije aangenomen wet. Dat stootte echter op een njet van de UEFA, omdat het om een politieke boodschap gaat. headtopics.com

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Engeland wint groep D, ook Kroatië en Tsjechië stoten doorEngeland heeft zich op de derde en laatste speeldag in groep D op het EK voetbal tot winnaar van groep D gekroond. De Engelsen versloegen op Wembley in Londen Tsjechië met 1-0. Kroatië klopte Schotland in Hampden Park in Glasgow met 3-1 en stoot als tweede door na Engeland. Ook Tsjechië bekert al zeker als een beste derde verder. Voor Schotland is het toernooi afgelopen.

Anderlecht: nog veel vraagtekens tijdens de voorbereidingPeter Verbeke heeft als missie om de kern te versterken en tegelijkertijd een dozijn overbodige spelers aan soldenprijzen te verkopen aan geïnteresseerde clubs.

Belgische voetbalbond komt met statement: 'Grote kans dat Rode Duivels met regenboogband spelen'De hele heisa rond de afgekeurde regenboogkleuren op de Allianz Arena in München doet ook in België veel stof opwaaien. De Belgische voetbalbond kwam alvast met een statement via woordvoerder Stefan Van Loock. ❤️❤️💯💯💯🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪 als ze het niet eens zijn met UEFA, kunnen ze 1 ding doen , niet spelen ,maar staken, en op straat komen ,voor de rechten van alle mensen ter wereld , dat moeten ze doen . Maar RoyalBelgianFA heeft geen problemen met aanhangers vd sharia, waar haat tegenover LGBTQI ingebakken zit en dagdagelijks wordt toegepast, noch met emirates etihad qatarairways, bedrijven v overheden waar LGBTQI gevaar lopen en slavernij vr stadions moet zorgen.

Rode Duivels rekenen laat af met Finland, Denen gaan door naar volgende rondeDe Rode Duivels hebben maandag ook hun derde en laatste wedstrijd in EK-groep B in Sint-Petersburg gewonnen. Het team van bondscoach Roberto Martinez beet de tanden lang stuk op een stug Finland, maar won met 2-0. In de andere wedstrijd in de poule versloeg Denemarken in Kopenhagen Rusland met ruime 4-1. De Denen stoten met groepswinnaar België door naar de achtste finales.

EK-weetjes: jagen op primeur, Perisic gaat Lukaku achterna en Kane staat erg droogOp de voorlaatste dag van de groepsfase draait alles om groep C. Alle landen kunnen nog doorgaan, maar wat moet u nog weten over de twee resterende wedstrijden?

Israël met en garde contre une 'nouvelle vague' après une hausse des casLe Premier ministre israélien Naftali Bennett a mis en garde mardi contre une 'nouvelle vague' de contaminations par le... Donc vacciner ne sert à rien. Point. Le pays le plus vacciné au monde 😂 Profitez avant la 4 e vague! ah mais peut être ils n'oseront pas car les vérités sortent