Actiegroep Grondrecht dagvaardt samen met 586 getroffenen 3M

Actiegroep Grondrecht dagvaardt samen met 586 getroffenen 3M #vrtnws

Vrtnws

20-01-22 17:58:00

Actiegroep Grondrecht dagvaardt samen met 586 getroffenen 3M vrtnws

De actiegroep Grondrecht stapt naar de rechtbank om PFOS-fabrikant 3M uit Zwijndrecht te dagvaarden.

Artikel van Radio 2Laura Keersmaekers14:44Er loopt een zaak tegen 3M bij de strafrechter, maar de actievoerders vrezen dat 3M zal pleiten dat de vervuiling verjaard is waardoor ze geen schadevergoeding krijgen. Daarom gaat de actiegroep Grondrecht 3M nu dagvaarden. Tot 10 uur vandaag konden mensen zich aansluiten om dat samen te doen. In totaal gaan 586 samen het bedrijf dagvaarden. Deze week wordt de dagvaarding naar 3M verstuurd.

Meer kans op schadevergoeding“We denken dat we zo de grootste kans maken op een schadevergoeding door ons burgerlijke partij te stellen bij een strafrechtelijk onderzoek”, zegt actievoerder Jonas Vernimmen van Grondrecht.“De schade die de mensen hebben en de vordering die ze daarbij verkrijgen om naar de rechter te stappen zal verjaren in 2022, omdat 3M beweert dat ze in 2002 gestopt zijn met het produceren van PFOS. We hebben allerlei argumenten om aan te tonen dat ze toen niet gestopt zijn. We kunnen ook weerleggen dat de verjaring is ingetreden, maar we wilden het zekere voor het onzekere nemen en 3M toch al dagvaarden”, aldus Vernimmen.

Lire la suite: VRT NWS »

586 op 19000 inwoners van Zwijndrecht De vraag is zijn dit 586 mensen uit Zwijndrecht of zijn dit 586 mensen met een groene partijkaart? Hopelijk wordt dit ook uitgespit!!🤨 Ook de regering als Belgische eigenaar aanklagen. Belangrijke vraag volgens mij: zijn er meer kankergevallen geregistreerd dan in de rest van Vlaanderen?

Mij hebben ze niets gevraagd en ik woon nochtans mooi binnen de gevarenzone en ben getest met veel te veel van dat spul in mijn bloed. Maar ik ben tegen die partij die het al jaren wist en de documenten verticaal klasseerde: GROEN. Ik vraag me dan af of de leden van de actiegroep al hun huisraad waarin PFOS/PFAS in verwerkt zit, de deur uitgooiden, en zo ja, naar waar dan?

Eindelijk de juiste focus. Succes Mooi zo dat ondernemerstuig een lesje in nederigheid tonen.

DPG Media Privacy GateBeter 'Groen' dagvaarden... Ze moeten ook de vorige vl.regering dagvaarden.

Onderzoekscommissie Capitool dagvaardt Trumps voormalige advocaat GiulianiDe voormalige burgemeester van New York en vertrouweling van Trump zou actief partijgenoten overtuigd hebben dat er sprake was van kiezersbedrog. Ahh, dat zijn jullie die al die video's van verkiezingsfraude op heterdaad gefilmd nog niet gezien hebben. Er is zelfs al een staat die de verkiezing al geflipt heeft. Zouden jullie geen reportage maken over democratie en het cordon. Hoe rijm je dat? Ik dacht dat ze de ex-burgemeester van NY gingen dagvaarden… 😜 Kunnen we Biden en Harris en al de andere democraten dagvaarden voor hun steun aan maandenlange terreur BLM.

DPG Media Privacy GateIk dacht dat die al geïnterneerd was!

DPG Media Privacy Gate

Francky Dury: 'Iedereen moet zijn hoed afzetten voor Philippe Clement'De Krant van West-Vlaanderen bracht Francky Dury en Yves Vanderhaeghe, twee trainers zonder werk, samen. Een voorsmaakje.

Koen Wauters plots voorbijgestoken tijdens Dakar Classic door lokale pick-up, maar dat heeft zo zijn redenKoen Wauters gaat viraal op sociale media met een filmpje uit de Dakar Classic. Daarin is te zien hoe hij samen met partner Pascal Feryn voorbijgestoken wo...

De actiegroep Grondrecht stapt naar de rechtbank om PFOS-fabrikant 3M in Zwijndrecht te dagvaarden. Op 1 dag tijd hebben 586 mensen zich aangesloten bij die dagvaarding. De actievoerders willen er op die manier voor zorgen dat 3M uit Zwijndrecht sowieso een schadevergoeding moet betalen aan gedupeerde omwonenden. Artikel van Radio 2 Laura Keersmaekers 14:44 Er loopt een zaak tegen 3M bij de strafrechter, maar de actievoerders vrezen dat 3M zal pleiten dat de vervuiling verjaard is waardoor ze geen schadevergoeding krijgen. Daarom gaat de actiegroep Grondrecht 3M nu dagvaarden. Tot 10 uur vandaag konden mensen zich aansluiten om dat samen te doen. In totaal gaan 586 samen het bedrijf dagvaarden. Deze week wordt de dagvaarding naar 3M verstuurd. Meer kans op schadevergoeding “We denken dat we zo de grootste kans maken op een schadevergoeding door ons burgerlijke partij te stellen bij een strafrechtelijk onderzoek”, zegt actievoerder Jonas Vernimmen van Grondrecht. “De schade die de mensen hebben en de vordering die ze daarbij verkrijgen om naar de rechter te stappen zal verjaren in 2022, omdat 3M beweert dat ze in 2002 gestopt zijn met het produceren van PFOS. We hebben allerlei argumenten om aan te tonen dat ze toen niet gestopt zijn. We kunnen ook weerleggen dat de verjaring is ingetreden, maar we wilden het zekere voor het onzekere nemen en 3M toch al dagvaarden”, aldus Vernimmen. Meer weten over