12-jarige die agent neerstak, verschijnt voor jeugdrechter voor poging tot doodslag

12-jarige die agent neerstak, verschijnt voor jeugdrechter voor poging tot doodslag

28-01-22 14:34:00

12-jarige die agent neerstak, verschijnt voor jeugdrechter voor poging tot doodslag

De 12-jarige die donderdag een wijkagent neerstak in Peer zal vrijdag voor de jeugdrechter voorgeleid worden. Momenteel hanteert men de kwalificatie poging...

Vandaag om 12:09Donderdagmiddag vlak na de schooltijd diende een 12-jarige jongen een wijkagent twee messteken in de rug toe. Dat terwijl zijn moeder en broer van 17 in de buurt waren. De agent kwam ervan af met een klaplong. De twee jongens en de moeder werden opgepakt en door de politie meegenomen. Het Openbaar Ministerie laat weten dat het onderzoek naar de omstandigheden van het steekincident in Peer loopt en dat onder leiding van het parket van Limburg.

Beide minderjarigen zullen in de loop van vrijdagnamiddag voorgeleid worden bij de jeugdrechter in Hasselt. Voorlopig hanteert men voor de 12-jarige de kwalificatie poging tot doodslag. Ten aanzien van de 17-jarige gaat het om weerspannigheid in bende.

Lire la suite: Gazet van Antwerpen »

Hij overtrad ook de wet op het onverdoofd slachten. gewoon vlieger op en weg ermee ... of een opstel schrijven ? Vandaag getuigt de gehele familie dat het toch zo een brave jongen is ... een hele brave. En dat de agent zelf tegen het mes aanliep ! Dus ja ... Redenen genoeg om hem te laten gaan. Met de tolk erbij natuurlijk. Want decennia lang in VL wonen is veel te kort om NL te spreken.

De 12-jarige die donderdag een wijkagent neerstak in Peer zal vrijdag voor de jeugdrechter voorgeleid worden. Momenteel hanteert men de kwalificatie poging tot doodslag. Ook zijn broer (17) zal voorgeleid worden. In zijn geval kijkt men naar weerspannigheid in bende. Vandaag om 12:09 Donderdagmiddag vlak na de schooltijd diende een 12-jarige jongen een wijkagent twee messteken in de rug toe. Dat terwijl zijn moeder en broer van 17 in de buurt waren. De agent kwam ervan af met een klaplong. De twee jongens en de moeder werden opgepakt en door de politie meegenomen. Het Openbaar Ministerie laat weten dat het onderzoek naar de omstandigheden van het steekincident in Peer loopt en dat onder leiding van het parket van Limburg. Beide minderjarigen zullen in de loop van vrijdagnamiddag voorgeleid worden bij de jeugdrechter in Hasselt. Voorlopig hanteert men voor de 12-jarige de kwalificatie poging tot doodslag. Ten aanzien van de 17-jarige gaat het om weerspannigheid in bende. “De jeugdrechter zal vervolgens oordelen over de gepaste maatregelen, onder meer rekening houdend met de ernst van de feiten, de persoonlijkheid van de minderjarigen en hun leefomstandigheden”, klinkt het. LEES OOK. Hoe moet het nu verder met de 12-jarige jongen die agent neerstak? Hoe zal hij bestraft worden? (sgg) Terwijl je dit leest, gaan onze journalisten verder voor het nieuws van dichtbij. Ze graven dieper in de actualiteit uit jouw buurt én tonen de impact van wereldgebeurtenissen op jouw leven.