100-jarige Holocaust-overlevende hekelt gebruik Jodenster bij coronaprotest

100-jarige Holocaust-overlevende hekelt gebruik Jodenster bij coronaprotest #vrtnws

Vrtnws

27-01-22 23:24:00

100-jarige Holocaust-overlevende hekelt gebruik Jodenster bij coronaprotest vrtnws

Margot Friedländer was uitgenodigd in het Europees Parlement naar aanleiding van de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust.

Sara Van Poucke21:19Margot Friedländer, die eind vorig jaar haar 100e verjaardag vierde, was uitgenodigd in het Europees Parlement naar aanleiding van de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust. Precies 77 jaar geleden, op 27 januari 1945, werd het naziconcentratiekamp Auschwitz-Birkenau bevrijd.

In Auschwitz werden de moeder en de broer van Margot Friedländer vermoord. Zelf werd ze gedeporteerd naar het concentratiekamp Theresienstadt. Als enige van haar familie overleefde ze de Holocaust, de massale vernietiging van de Joden in de Tweede Wereldoorlog. Friedländer emigreerde na de Tweede Wereldoorlog naar de VS, maar goed tien jaar geleden keerde ze terug naar Europa. Ze reist nog altijd door Duitsland om te getuigen, vooral in scholen.

Lire la suite: VRT NWS »

Er zijn nochtans raakvlakken tussen de betekenis van beide: de discriminatie. Nog een geluk dat je voor corona evenwel (nog) niet in een kamp terechtkomt. Zover hebben ze't bij Vivaldi niet durven drijven, de ophokplicht. Overigens heeft die vrouw wel gelijk met haar standpunt. 👀 Ze zou beter mee betogen voir vrijheid ipv de Joodse vax dictatuur uit te rollen !!

🤣😂🤣😂 nou als het hun uitkomt posten deze propaganda maar als andere holocaust overlevende die vergelijking wel maken en waarschuwen voor het vergelijkbaar traject dan hoor je de niet. Gewoon weeral laffe propaganda! Weg met de regime pers! Eengezinswoningen Steenkoolmijn Eisden barakken- coalminers family houses Eisden-Maasmechelen

Respect 🤗👍👍👍👍💪 Shamelijk om sommige opmerkingen te moeten lezen werkelijk geen respect en niets geleerd, tis triestig En wat met de auswitch overlevende die wel de vergelijking maken ? Immens respect. De joden hekelen zich voor alles dat te maken heeft met holocaust maar met de gruweldaden dat ze veroorzaken in het midden oosten hoor je ze niet klagen bende hypocrieten huizen van mensen kapot maken grond onteigenen kinder opsluiten en zelfhaat en geweld promoten schandalig.

Ik hekel de QR code ook 🥲🥲🥲

Un taux de vaccination variant entre 40 et 100% au sein des équipes du pelotonVoici les chiffres d'une enquête de l'UCI qui montre aussi que les équipes féminines professionnelles sont plus vaccinées que celles de leurs homologues masculins. Si l'instance mondiale du vélo recommande fortement la troisième dose, elle n'imposera pas le vaccin pour faire partie de la bulle sanitaire des équipes les jours de course.

Oei, is dat een gedeponeerd merk misschien? Alle respect voor Frau Friedländer. Dus aansluitend op haar betoog👇🏽 Zij die de Davidsster nú gebruiken, ga u toch schamen... Europese parlement nodigt iemand uit die zegt wat ze willen, quelle surprise. Hoe stelde JP Van Rossem het ook al weer... de Joden hebben het monopolie op het lijden... zoiets?

Yanina Wickmayer (32) kondigt comeback aan: 'Kan 100% vertrouwen op mijn lichaam'In het Topsportcentrum Tennis Vlaanderen in het Antwerpse Wilrijk heeft Yanina Wickmayer donderdag haar comeback aangekondigd. De 32-jarige Wickmayer keert binnenkort terug naar het tenniscircuit nadat ze in april vorig jaar beviel van haar dochtertje Luana Daniëlla. Wickmayer deed haar plannen uit de doeken op een persconferentie en hield meteen ook een voor de pers toegankelijke training.

DPG Media Privacy GateGo !!! Zonder discriminatie aub Mr JustinTrudeau, You can run but he You can’t hide.

Club Brugge: Van Der Brempt lijkt op weg naar RB SalzburgDe 19-jarige flankspeler van Club Brugge zou op het punt staan een contract te tekenen bij het Oostenrijkse RB Salzburg en zal vanavond niet spelen tegen Union. Dat maakten verschillende Belgische media donderdagavond bekend.

‘Bij vrouwen is het sociale weefsel erg belangrijk, bij mannen gaat het alleen om winnen’Hij stond jarenlang aan het hoofd van de Oostenrijkse vrouwenploeg, is ontgoocheld over hoe clubs gerund worden en gebruikt in zijn theorie foto’s van voge... Mij ga je niet zeggen dat vrouwen niet competitief zouden zijn hé... 🤔

12-jarige steekt wijkagent neer aan middelbare schoolIn het Limburgse Peer heeft een 12-jarige een wijkagent neergestoken terwijl hij het verkeer aan het regelen was. De jongen is samen met zijn broer en moed... Was het een rechtsextremist of een verwarde jongeman. Jantje Piet of 't was misschien Jefken! 12 jarige met een mes. Dat is dan moordpoging!! Zonder enige uitzondering.

In een toespraak voor het Europees Parlement heeft de 100-jarige Duitse Holocaust-overlevende Margot Friedländer haar afschuw uitgesproken over het gebruik van de Jodenster bij protest tegen de coronamaatregelen. "De herinnering aan wat is gebeurd wordt politiek misbruikt, soms zelfs bespot en met voeten getreden", zei ze. Sara Van Poucke 21:19 Margot Friedländer, die eind vorig jaar haar 100e verjaardag vierde, was uitgenodigd in het Europees Parlement naar aanleiding van de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust. Precies 77 jaar geleden, op 27 januari 1945, werd het naziconcentratiekamp Auschwitz-Birkenau bevrijd. In Auschwitz werden de moeder en de broer van Margot Friedländer vermoord. Zelf werd ze gedeporteerd naar het concentratiekamp Theresienstadt. Als enige van haar familie overleefde ze de Holocaust, de massale vernietiging van de Joden in de Tweede Wereldoorlog. Friedländer emigreerde na de Tweede Wereldoorlog naar de VS, maar goed tien jaar geleden keerde ze terug naar Europa. Ze reist nog altijd door Duitsland om te getuigen, vooral in scholen. Bezorgd stel ik vast dat de Holocaust meer en meer in de vergetelheid belandt "Bezorgd stel ik vast dat de Holocaust meer en meer in de vergetelheid belandt", zei Friedländer in het Europees Parlement. "De herinnering aan wat is gebeurd wordt politiek misbruikt, soms zelfs bespot en met voeten getreden." Ongeloof "Met ongeloof moet ik, nu ik 100 jaar oud ben, zien hoe een symbool voor onze uitsluiting door de nazi's, de Jodenster, door nieuwe vijanden van de democratie middenop straat en schaamteloos wordt gebruikt opdat zij zichzelf, nota bene in een democratie, als slachtoffer zouden kunnen presenteren." De gele Jodenster was een kenteken dat de Joden verplicht moesten dragen in Duitsland en door de nazi's bezet gebied in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het symbool dook op in demonstraties tegen maatregelen om de coronapandemie onder controle te houden. Friedländer kreeg een staande ovatie van de aanwezigen in het Europees Parlement, onder wie ook de voorzitters van de Europese instellingen, Ursula von der Leyen (Commissie), Charles Michel (Europese Raad) en Roberta Metsola (Parlement). Meer weten over